Δημοτική Συγκοινωνία στις αρχές Νοεμβρίου.


Λίγο πριν την υπογραφή της σύμβασης συγκοινωνιακού έργου διάρκειας 14 μηνών με το ΚΤΕΛ του νησιού βρίσκεται ο Δήμος της Αίγινας για την υλοποίηση του προγράμματος Δημοτικής Συγκοινωνίας που αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τις συγκοινωνιακές υποδομές τόσο στην περιφέρεια όσο και το κέντρο της Αίγινας, καθώς εξασφάλισε το ποσό των 120.00 ευρώ μέσα από το πρόγραμμα "Συν-Κοινωνία". Αυτός είναι ο τίτλος του επιχειρησιακού προγράμματος Δημοτικής Συγκοινωνίας που διαχειρίζεται η ΚΕΔΝΕ σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Μεταφορών Επικοινωνιών. Στο επιχειρησιακό πρόγραμμα συμμετείχαν 230 δήμοι που είχαν εκπονήσει και καταθέσει μελέτες σε συνεργασία με τα ΚΤΕΛ που βρίσκονται στις περιοχές τους.

Ο σκοπός του προγράμματος έχει διπλό χαρακτήρα: αφενός να παρέχει συγκοινωνία σε απομακρυσμένες περιοχές και αφετέρου να δώσει ευέλικτες συγκοινωνιακές λύσεις σε αστικά κέντρα. Άλλωστε ένας από τους στόχους του προγράμματος είναι άρση της ανισότητας που δημιουργεί η μικρή ή καθόλου συγκοινωνιακή σύνδεση με ορισμένες απομακρυσμένες περιοχές του νησιού και η βελτίωση της προσπελασιμότητας μεταξύ περιοχών που βρίσκονται στα όρια του ιστορικού κέντρου της Αίγινας.

Η εκτέλεση του έργου της Δημοτικής Συγκοινωνίας θα αρχίσει από την 1η Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου του 2009.  Τα επόμενα χρόνια αναμένεται η ένταξη του προγράμματος στο ΕΣΠΑ. Από εκεί θα υπάρξει επιπλέον χρηματοδότηση.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι από τις αρχές του Νοεμβρίου θα δούμε στην Αίγινα να κινούνται λεωφορεία που πληρούν τις προδιαγραφές των αναγκών του νησιού και θα διευκολύνουν την κίνηση στην περιφέρεια του ιστορικού πυρήνα, αλλά και σε απομακρυσμένες περιοχές του νησιού ενισχύοντας σημαντικά το δίκτυο.   


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png