Ανάστατοι οι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής. Κλέβουν βάρκες και αποσπούν τους εξωλέμβιους κινητήρες.

Ανάστατοι είναι οι ιδιοκτήτες μικρών κυρίως σκαφών στο νησί, καθώς σε έξαρση φαίνεται να βρίσκεται μία τακτική η οποία κατά διαστήματα έχει επαναληφθεί στα λιμάνι της Αίγινας και αλλού. Πιο συγκεκριμένα και μετά από καταγγελία ιδιοκτήτη μικρού σκάφους αναψυχής που ελλιμενίζεται στο λιμάνι των Βροχείων, πριν τις ημέρες του Πάσχα άρχισαν να σημειώνονται κλοπές μικρών κυρίως σκαφών αναψυχής που φέρουν εξωλέμβιους κινητήρες. Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία στο πλεούμενο, που αφού πρώτα απομακρυνθεί αρκετά από το λιμάνι, ενδεχομένως με τη βοήθεια κάποιου ταχύπλοου σκάφους αφαιρείται η εξωλέμβια μηχανή.

Στη συνέχεια το σκάφος αφήνεται στην τύχη του από τους δράστες και συνήθως παρασύρεται από τα ρεύματα μέχρι να βρεθεί εγκαταλελειμμένο σε κάποια άλλη περιοχή. Συνολικά υπάρχουν 3-4 κρούσματα την ίδια περίοδο στην περιοχή των Βροχείων, ενώ πρόσφατα ένα ακόμη στο λιμάνι της Αίγινας. Σε επικοινωνία με το Λιμενάρχη Αίγινας, σημειώνει ότι η τεχνική που χρησιμοποιούν οι δράστες είναι γνωστή και παρόμοια περιστατικά σημειώνονται και σε άλλα λιμάνια εκτός του νησιού με τον ίδιο τρόπο, ενώ τονίζει ότι έχουν ενταθεί οι περιπολίες και έχουν δοθεί οδηγίες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το γεγονός.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png