"Γιορτή Φιλίας" στο γήπεδο μπάσκετ της Αίγινας.


Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η προγραμματισμένη εκδήλωση, στο γήπεδο μπάσκετ του Δημοτικού Σταδίου της Αίγινας, που είχε τίτλο "Γιορτή Φιλίας". Η εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από το Σύλλογο Ενεργών Πολιτών της Αίγινας και από μέλη της κοινότητας των Αλβανών που ζουν και εργάζονται στο νησί, είχε το χαρακτήρα ενός λαϊκού γλεντιού και αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη δημόσια εκδήλωση των Αλβανών, που ζουν στην Αίγινα και που υποστηρίζεται από έναν τοπικό σύλλογο ο οποίος έχει έντονη πολιτιστική και κοινωνική δράση.

"Πήγε καλά, ελπίζαμε ότι θα πήγαινε καλύτερα. Ίσως δεν το είχε μάθει και ο κόσμος, όμως όσοι ήρθαν συμμετείχαν πραγματικά, συμμετείχαν θετικά" μας είπε ο κύριος Στράτος Πανταβός από το Σύλλογο Ενεργών Πολιτών Αίγινας και συμπλήρωσε λέγοντας "η εκδήλωση στην οποία υπήρχε παρουσία από εκπροσώπους φορέων του νησιού, ήταν ένα καλό ξεκίνημα".

Οι Αλβανοί που ζουν και εργάζονται στην Αίγινα δεν έχουν οργανωμένη κοινότητα, αλλά ούτε και κάποιο φορέα που να τους εκπροσωπεί. Η συνδιοργάνωση της εκδήλωσης έγινε από επαφές των μελών του συλλόγου με Αλβανούς, που λόγω της επαγγελματικής τους ιδιότητας είναι γνωστοί στο νησί.