Επείγουσα αεροδιακομιδή αθλητή που συμμετείχε στο 3ο Κύπελλο Αφαία 2014.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα βουνού με την ονομασία 3ο Κύπελλο Αφαίας 2014, και ενώ το αθλητικό κομμάτι της διοργάνωσης βρίσκονταν σε εξέλιξη, ο αθλητής του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αίγινας Δημήτρης Λορέτζος κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες βρέθηκε πεσμένος στο έδαφος από συναθλητή του. Πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του αγώνα, μέλος της Ομάδας Αδειούχων Ραδιοερασιτεχνών Αίγινας που κάλυπτε τις ανάγκες επικοινωνίας της διοργάνωσης ανέφερε, στο κέντρο επικοινωνιών που είχε στηθεί ότι ακούει κάποιον να καλεί σε βοήθεια. Από το κέντρο επικοινωνίας δίνεται αμέσως εντολή στον ραδιοερασιτέχνη να ερευνήσει την περιοχή. Λίγα λεπτά αργότερα το μέλος της ομάδας ενημερώνει το κέντρο ότι ο αθλητής με το νούμερο 43 βρίσκεται στο έδαφος. Μέσω ασυρμάτου ο γιατρός του αγώνα κύριος Σωκράτης Δούκας ενημερώνεται για το περιστατικό.

Πέντε λεπτά αργότερα βρίσκεται στο σημείο που έγινε το συμβάν, ενώ τον ακολουθεί το ασθενοφόρο του Νοσοκομείου Αίγινας "Ο Άγιος Διονύσιος". Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η ώρα που έγινε αντιληπτό το περιστατικό ήταν περίπου 12:15. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η Ομάδα Αδειούχων Ραδιοερασιτεχνών Αίγινας είχε συνολικά 8 σημεία ελέγχου σε όλη τη διαδρομή του αγώνα, με απόσταση μεταξύ τους περίπου δύο χιλιόμετρα. Το περιστατικό έγινε μεταξύ του 5 και 6 τομέα, και ενώ ο Δημήτρης Λορέτζος προπορευόταν στον αγώνα των 15 χιλιομέτρων. Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο έπαιξε συναθλητής του, που αφού τον εντόπισε σταμάτησε και κάλεσε σε βοήθεια.

Το ασθενοφόρο φτάνει στο Νοσοκομείο Αίγινας περίπου στις 12:50. Ο γιατρός του αγώνα κύριος Σωκράτης Δούκας ενημερώνει το ΕΚΑΒ και παράλληλα προχωρά σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες. Με την άφιξη του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού στο Κεντρικό Λιμάνι της Αίγινας, ο οδηγός του ασθενοφόρου κύριος Στέλιος Θεριανός, παραλαμβάνει τους ειδικευμένους διασώστες του ΕΚΑΒ και τους μεταφέρει στο Νοσοκομείο Αίγινας, προκειμένου να ξεκινήσουν όλες οι ιατρικές διαδικασίες για τη μεταφορά του ασθενούς.

Μετά τις 3:15 το ασθενοφόρο, συνοδεία περιπολικού, φτάνει στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας, που ξεκινά το τελευταίο στάδιο πριν την απογείωση του ελικοπτέρου. Ο ιατρός κύριος Σωκράτης Δούκας μίλησε στο Aegina Portal και περιέγραψε όλες τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, καθώς και την κατάσταση του ασθενούς μέχρι την αεροδιακομιδή του στο Γενικό Κρατικό.

Η αθλητική οικογένεια και οι κάτοικοι του νησιού, που "πάγωσαν" στο άκουσμα της είδησης, εύχονται όλα να πάνε καλά για τον αγαπητό σε όλους αθλητή, που τον διακρίνει το ήθος και η αγάπη του για τον αθλητισμό.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png