Νίκος Τζίτζης: "Ολοκληρώνεται σήμερα το έργο ασφαλτόστρωσης της παραλίας". Τι θα πρέπει να προσέξουν οι οδηγοί μηχανών.

Κυκλοφοριακά προβλήματα δημιουργήθηκαν στην παραλία της Αίγινας και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Δημοτικού Σταδίου το πρωί. Το έργο συνεχίστηκε σήμερα σε αυτή την πλευρά, μετά από τις εργασίες επιδιόρθωσης στον ασφαλτοτάπητα στην περιοχή του Δημαρχείου και τα φρεάτια. Από το ρεπορτάζ του Aegina Portal προκύπτει ότι η γενική εικόνα του κόσμου για το αποτέλεσμα του έργου λίγο μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης δεν ήταν καλή. Παρουσιάστηκαν αρκετές εμφανείς ατέλειες, ενώ οι προσπάθειες που έγιναν και γίνονται για να επιδιορθωθούν, άφησαν την "αρνητική γεύση" των "μπαλωμάτων" πάνω σε έναν καινούργιο ασφαλτοτάπητα.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κύριος Νίκος Τζίτζης μιλώντας σήμερα στο Aegina Portal διαβεβαίωσε ότι γίνονται όλες οι εργασίες προκειμένου να διορθωθούν αυτά τα προβλήματα, επίσης ενημερώνει τους κατοίκους του νησιού ότι τα έργα θα ολοκληρωθούν σήμερα, ενώ για όλα τα προβλήματα που θα προκύψουν μελλοντικά στην απορροή των ομβρίων, αυτά θα επιδιορθωθούν με έξοδα του Δήμου. Παράλληλα ευχαρίστησε τους επαγγελματίες της περιοχής για την κατανόηση που έχουν δείξει. Ο κύριος Τζίτζης ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του λέγοντας: "Ελπίζουμε όλα να είναι κανονικά και σύμφωνα με τις προδιαγραφές που προβλέπονταν από τη μελέτη".

Να σημειώσουμε ότι στο έργο ήρθε να προστεθεί και το κώλυμα της προμήθειας ασφάλτου από τον προμηθευτή του εργολάβου του έργου, με αποτέλεσμα να πρέπει ο ίδιος να μεταφέρει άσφαλτο από επιχείρηση εκτός Αίγινας κάτι που έγινε σήμερα. Σε επικοινωνία με τον κύριο Βασίλη Μουσουλέα είπε ότι σήμερα μετέφερε στην Αίγινα δύο φορτηγά ασφάλτου από την Πελοπόννησο, ενώ σε ερώτηση γιατί το έργο της ασφαλτόστρωσης προχώρησε και πέρα από το σκαμμένο οδόστρωμα στην περιοχή της εισόδου του Δημοτικού Σταδίου, ο κύριος Μουσουλέας είπε ότι από τα δύο φορτηγά ασφάλτου περίσσεψε ποσότητα με την οποία θα μπορούσε να καλυφθεί μεγαλύτερη επιφάνεια και έτσι το έργο προχώρησε πέραν του σημείου που είχε προγραμματιστεί αρχικά.

Στον κύριο Μουσουλέα θέσαμε μία ακόμη ερώτηση για ένα θέμα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί μηχανών, καθώς σε κάποια σημεία που παραδοσιακά χρησιμοποιούνται για θέσεις στάθμευσης δικύκλων, ο ασφαλτοτάπητας υποχωρεί δημιουργώντας μικρές λακκούβες κάτω από την πίεση που ασκούν οι σχάρες, με αποτέλεσμα οι μηχανές να πέφτουν. Από την πτώση οι μηχανές παθαίνουν ζημιές με κόστος για τους ιδιοκτήτες τους, όπως άλλωστε και ο ασφαλτοτάπητας. Ο κύριος Μουσουλέας τόνισε ότι θα έπρεπε να περάσει τουλάχιστον μία εβδομάδα, μέχρι να επιτραπεί στους οδηγούς μηχανών να τις παρκάρουν στον καινούργιο ασφαλτοτάπητα. Να σημειώσουμε πάντως ότι τέτοια ενημέρωση ή απαγόρευση προς τους οδηγούς μηχανών δεν υπήρξε ποτέ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png