Γέμισε και πάλι από εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα ο χώρος απέναντι από την Κολόνα.

Το ζήτημα των εγκαταλελειμμένων οχημάτων ή των οχημάτων που παραμένουν σταθμευμένα για μήνες στον ίδιο χώρο, είχε δημιουργήσει αλυσιδωτά προβλήματα στην καθημερινότητα του νησιού. Η προσπάθεια για την απομάκρυνση των μακροχρόνια παρκαρισμένων αυτοκινήτων είχε ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2009 λίγο πριν από την εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης. Δύο μήνες αργότερα τα αποτελέσματα είχαν διαφανεί τόσο στους δρόμους της Αίγινας, όπως για παράδειγμα στην περιοχή του Δημοτικού Σταδίου, όσο και στο χώρο που χρησιμοποιείται ως parking στην εξωτερική πλευρά της Κολόνας.

Τώρα πια η εικόνα δεν είναι καλή. Το μεγαλύτερο μέρος των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων δεν εφαρμόζεται πια, ενώ δεν είναι μόνο η αντιαισθητική εικόνα που κατακλύζει ένα υπέροχο αλσύλλιο, όπως αυτό της Κολόνας, είναι περισσότερο η αίσθηση της εγκατάλειψης και ο κίνδυνος για πυρκαγιά και άλλα προβλήματα που ενδέχεται να φέρει η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Παραθέτοντας το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί στον Δήμαρχο Αίγινας κύριο Σάκη Σακκιώτη σχολίασε ότι ο Δήμος δεν έχει την αρμοδιότητα να επέμβει σε έναν χώρο που ανήκει στην αρχαιολογική υπηρεσία, αλλά ακόμη και αν την είχε δεν υπάρχουν οι οικονομικοί πόροι ώστε τα εγκαταλελειμμένα οχήματα να μεταφερθούν, ενώ συμπλήρωσε ότι προσπαθεί να κινήσει υπηρεσιακά το θέμα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png