Φωτιά σε σωρούς απορριμμάτων στη Χλόη. Αποπνιχτική η ατμόσφαιρα. Σε αδιέξοδο πολλές γειτονιές της περιοχής από τους μεγάλους όγκους απορριμμάτων.

Δύο κλήσεις για φωτιά σε κάδους απορριμάτων δέχθηκε σήμερα λίγο μετά τις 12 το βράδυ ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αίγινας. Για την ακρίβεια η πρώτη κλήση αφορούσε εξακρίβωση στην περιοχή "Καζαντζάκη", ενώ λίγα λεπτά αργότερα υπήρξε και δεύτερη κλήση για εστία φωτιάς αυτή τη φορά σε απορρίμματα σε περιοχή της Χλόης, στο ίδιο σημείο που είχε εκδηλωθεί και ένα παρόμοιο περιστατικό στις αρχές Μαΐου. Το συμβάν ανέδειξε για μία ακόμη φορά την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι σε πολλές γειτονιές της περιοχής, καθώς τα απορρίμματα συσσωρεύονται και με τις υψηλές θερμοκρασίες η κατάσταση γίνεται απερίγραπτη, κάνοντας τους κατοίκους να κλείνονται στα σπίτια τους ή ακόμη και να περάσουν από συγκεκριμένα σημεία.

Αναφορικά με τη φωτιά σε μεγάλο σωρό απορριμάτων στην Χλόη, αξίζει να σημειώσουμε ότι η δύναμη από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αίγινας ανταποκρίθηκε για μία ακόμη φορά άμεσα, όμως σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Aegina Portal από τύχη δεν υπήρχε κάποιος σοβαρός τραυματισμός, καθώς ακριβώς δίπλα από το σωρό με τα απορρίμματα υπάρχει ένας ξύλινος στύλος του ΟΤΕ που ήδη από την προηγούμενη φωτιά είχε υποστεί σοβαρές φθορές. Ο στύλος αυτός δεν αντικαταστάθηκε με αποτέλεσμα μετά και από αυτή τη φωτιά να κινδυνεύει να πέσει τραυματίζοντας είτε τους πυροσβέστες που έκαναν τη δουλειά τους, είτε κάποιον περαστικό.

Το ευτυχές ήταν ότι κάτοικος της περιοχής που είχε εντοπίσει το πρόβλημα, έριχνε συνέχεια νερό με κουβάδες προκειμένου να μην καταπέσει. Όταν οι πυροσβέστες ολοκλήρωσαν το έργο της κατάσβεσης η ατμόσφαιρα παρέμεινε βαριά από τη δυσωδία και την κάπνα, όμως δυστυχώς αυτή η δυσωδία παραμένει σε πολλά σημεία της ευρύτερης περιοχής, ακόμη και σε κεντρικούς δρόμους λόγω της συγκέντρωσης πολλών απορριμάτων και των υψηλών θερμοκρασιών.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png