Ασυνείδητος χτύπησε με γροθιά στον αυχένα 17χρονη που περπατούσε στο δρόμο. Σοκ προκαλούν τα όσα αναφέρει ο πατέρας.

Ανάστατη είναι η κοινή γνώμη της Αίγινας με ένα περιστατικό που μόνο ως φρικαλέο μπορεί να χαρακτηριστεί. Το απόγευμα της Δευτέρας μία κοπέλα 17 ετών, που περπατούσε στη δεξιά πλευρά του δρόμου στην περιοχή των Βροχείων, δέχθηκε πισώπλατα δυνατό χτύπημα με γροθιά στον αυχένα. Η κοπέλα συνήθιζε να πεζοπορεί όπως κάνουν δεκάδες κάτοικοι του νησιού στον παραλιακό δρόμο Αγίου Βασιλείου - Μαραθώνα. Ωστόσο το απόγευμα της Δευτέρας στις 18:30 η αγαπημένη της βόλτα παραλίγο να έχει μοιραία κατάληξη. Σύμφωνα με τα όσα είπε, για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, στο ραδιόφωνο του Aegina Portal ο πατέρας της 17χρονης κύριος Θανάσης Ζωγράφος, η κόρη του δέχθηκε χτύπημα με γροθιά πισώπλατα, από έναν νεαρό που επέβαινε σε όχημα που κινούνταν με κατεύθυνση προς την Αίγινα και στο οποίο επέβαιναν ακόμη τρία άτομα. Το αυτοκίνητο κινούνταν με ταχύτητα και η ένταση του χτυπήματος έφερε την 17χρονη σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Ωστόσο πρόλαβε να κάνει μία αναπάντητη κλήση προς τον πατέρα της.



Ο κύριος Ζωγράφος γνωρίζοντας τη διαδρομή που ακολουθεί η κόρη του, έσπευσε γρήγορα με το αυτοκίνητό του και ερευνώντας την περιοχή και την βρήκε σχεδόν σωριασμένη στην άκρη του δρόμου. Την μετέφερε ο ίδιος με το αυτοκίνητό του στο Κέντρο Υγείας. Μας εξηγεί ότι το χτύπημα ήταν δυνατό και σε κρίσιμο σημείο, ο νεαρός που τη χτύπησε είχε βγει ο μισός από το παράθυρο. Οι γιατροί του είπαν ότι από το χτύπημα θα μπορούσε να έχει μείνει παράλυτη ή ακόμη και να έχει χάσει τη ζωή της. Δύο εικοσιτετράωρα μετά ακόμη νιώθει πόνους, ενώ το ψυχολογικό σοκ που έχει υποστεί είναι ισχυρό. Ο κύριος Ζωγράφος διερωτάται "γιατί". Επισημαίνει ότι η 17χρονη κόρη του δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα σε κανέναν. Της αρέσει να διαβάζει, να ακούσει μουσική και η πεζοπορία είναι μια αγαπημένη της δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια.

Το πρωί της Τρίτης σε επικοινωνία με το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας, σε σχετική ερώτηση για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, ενημερωθήκαμε ότι δεν είχε γίνει μήνυση και ότι το περιστατικό είχε καταγραφεί στο βιβλίο συμβάντων του περιπολικού, καθώς ο κύριος Ζωγράφος όσο βρίσκονταν στο Κέντρο Υγείας κάλεσε την Αστυνομία. Μας εξηγεί ότι πρώτο μέλημά του ήταν η ζωή της κόρης του και τονίζει ότι δεν πρόκειται να κάνει μήνυση κατά αγνώστων, αλλά θα προσκομίσει όλα τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει στο Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας και τότε θα υποβάλει μήνυση κατά συγκεκριμένων προσώπων.
Το περιστατικό έγινε στις 18:30 στον παραλιακό δρόμο των Βροχείων και μάλιστα απέναντι ένα σημείο ρέμβης που καταλήγει σε ένα τμήμα της ακτής που πολλοί επιλέγουν για να κάνουν το μπάνιο τους. Αύγουστος, απόγευμα, σε ένα πολυσύχναστο δρόμο. Ο πατέρας συγκεντρώνει πληροφορίες και έχει στο πλευρό του πολλούς κατοίκους του νησιού που έχουν συγκλονιστεί από το περιστατικό. Τονίζει ότι μέχρι σήμερα στην Αίγινα ποτέ δεν είχε σημειωθεί κάτι παρόμοιο.

Σε αντίθεση με τον τροχονομικό έλεγχο λίγο καιρό πριν που απέδωσε εκατοντάδες κλήσεις σε κατοίκους και παραθεριστές του νησιού, σημειώνει ότι στη δική του περίπτωση δεν διαπίστωσε να υπάρχει κάποια κινητοποίηση. Είναι όμως βέβαιος ότι πολύ σύντομα θα μπορέσει ο ίδιος με τη συμπαράσταση των κατοίκων του νησιού να οδηγήσει την υπόθεση στη Δικαιοσύνη, προσκομίζοντας όλα τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει στην Αστυνομία. Τέλος ζητά από τους περαστικούς που μπορεί τη στιγμή του συμβάντος να είδαν κάτι να επικοινωνήσουν μαζί του ή με το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png