Το πρώτο real time video streaming από το Aegina Portal.


Θετικά ήταν τα συμπεράσματα για το πρώτο real time video streaming από το Aegina Portal χθες βράδυ στην παραλία της Αίγινας. Η μετάδοση βασίστηκε εξολοκλήρου στο ασύρματο δίκτυο του Aegina Portal. Η πρώτη αυτή ζωντανή μετάδοση διήρκεσε για μία περίπου ώρα από τις 11:20 μ.μ. έως και τις 00:15 και είχε ως θέμα το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου του θαλασσινού. Κύρια χαρακτηριστικά αυτής της πρώτης ζωντανής μετάδοσης ήταν η στατική και εν κινήσει μετάδοση video σε πραγματικό χρόνο μέσα από τον κόμβο του Aegina Portal.

Το Ασύρματο Μητροπολιτικό Δίκτυο του Aegina Portal βρίσκεται σε πιλοτική φάση λειτουργίας και αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς. Πρόκειται για δίκτυο που η φιλοσοφία του επικεντρώνεται στην κατευθυντική  λειτουργία του σήματος και βασίζεται εξολοκλήρου σε εφαρμογές ανοιχτού κώδικα.

Το όλο project έχει τους ακόλουθους στόχους:
  • Κοινωνικό χαρακτήρα: Σταθερή και αυτόνομη παροχή Internet on the Go.
  • Ειδησιογραφικό χαρακτήρα: Multimedia online streaming.
  • Εκπαιδευτικό χαρακτήρα: Συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας, εάν αυτό ζητηθεί, σε ευρυζωνικές εφαρμογές ανοιχτού κώδικα.
Η πρώτη αυτή πιλοτική φάση έχει σκοπό να αξιοποιήσει τα ευρήματα της μελέτης που είχε πραγματοποιήσει το Aegina Portal κατά τη θερινή περίοδο και να λειτουργήσει διερευνητικά στην ανάπτυξη ευρυζωνικών ψηφιακών εφαρμογών.

Η επόμενη ζωντανή μετάδοση έχει προγραμματιστεί για την κάλυψη της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου.