Σε κατάσταση κινδύνου επιπέδου 4 αύριο η Αίγινα λόγω υψηλών θερμοκρασιών. Αυξημένα τα μέτρα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αίγινας, σε ισχύ η απαγόρευση για την κυκλοφορία εκδρομέων και οχημάτων σε δασικές περιοχές.

Σε κατάσταση κινδύνου επιπέδου 4 δηλαδή στην κατηγορία "Πολύ Υψηλή" βρίσκεται η Αίγινα για αύριο Τετάρτη, στο ημερήσιο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Στο κέντρο της Αίγινας η θερμοκρασία σήμερα μετά τις 14:00 ανέβηκε στους 38°C όμως η αίσθηση ήταν ότι αρκετά υψηλότερη με έντονη δυσφορία. Από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε σήμερα το πρωί έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων το οποίο ενημερώνει ότι τον Δεκαπενταύγουστο η θερμοκρασία θα ανέβει σταδιακά μέχρι την Παρασκευή οπότε και σε κάποιες περιοχές θα φτάσει στους 40-41 °C. Ο καιρός θα αλλάξει από το Σάββατο και κυρίως την Κυριακή με βόρειους ανέμους οπότε και η θερμοκρασία θα πέσει.

Παράλληλα μετά από επικοινωνία με τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αίγινας έγινε γνωστό ότι αύριο ισχύουν οι απαγορεύσεις της σχετική απόφαση της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων για την κυκλοφορία σε δασικές περιοχές της Αίγινας, ενώ σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση θα εκτελούνται περιπολίες από οχήματα του Πυροσβεστικού Σταθμού και τις βραδυνές ώρες.

Να υπενθυμίσουμε ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας εκδρομέων και οχημάτων σε δασικές περιοχές του νησιού, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων. Τα σημεία που ισχύει η απαγόρευση είναι τα ακόλουθα:
Όλο το Β.Α. τμήμα του νησιού από Κουρέντι – Μύλοι - Τσιδράρι
Δάσος περιοχής Αγίων
Δάσος περιοχής Αγ. Παντελεήμονα Μεσαγρού
Δάσος περιοχής Αφαίας
Δάσος περιοχής Αγ. Μαρίνας, δασικοί δρόμοι Λαφρί – Μεσαγρός – Κάβος.
Δάσος περιοχής Κύλινδρα.
Από Λαζαρήδες προς Αγ. Μαρίνα, Γιαννάκηδες
Από Γιαννάκηδες προς Άγιο Παντελεήμονα και Αλώνες
Από Σουβάλα προς Αγ. Μαρίνα
Από Ανιτσαίο προς Πόρτες και προς Αγ. Μαρίνα
Από Αγιούς προς Μεσαγρό.
Οι δασικοί δρόμοι Μεσαγρού – Αγίας Μαρίνας (περιοχή Αγ. Νικολάου).
Η Παλαιά Χώρα
Η Ιερά Μονή Αγίου Μηνά και της Χρυσολεόντισσας, σημεία τα οποία επισκέπτονται πολλοί τουρίστες προσκυνητές.
Στο νησί Μονή, προτείνεται η απαγόρευση πρόσβασης μετά τη δύση του ηλίου και η παραμονή σε αυτό.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά σε περιόδους καύσωνα να αποφεύγεται η ηλιοθεραπεία, το βάδισμα, το τρέξιμο και η βαριά σωματική εργασία. Να προτιμώνται τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα, καθώς και τα ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα, τα λαχανικά με περιορισμό των λιπαρών τροφών. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται για τα νεογνά, τα βρέφη, ηλικιωμένους ανθρώπους και άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα.

Τηλ. Πυροσβεστικής Υπηρεσίας: 22970 22171 και 22970 29199 (αναγγελία πυρκαγιών)