Μεγάλη κίνηση στο λιμάνι για την επιστροφή των προσκυνητών.


Πολύ μεγάλη κίνηση σήμερα το απόγευμα για την επιστροφή των προσκυνητών που έλαβαν μέρος στις λατρευτικές εκδηλώσεις οι οποίες έλαβαν χώρα στην Αίγινα, προς τιμή του προστάτη της Αγίου Νεκταρίου. Η ίδια εικόνα παρατηρείται και στους γύρω δρόμους του λιμανιού που κατά διαστήματα δημιουργούνται ουρές από αυτοκίνητα.

Ο καλός καιρός, παρά το βοριαδάκι που έπνεε σήμερα, ενίσχυσε την απόφαση πολλών πιστών να ταξιδέψουν ως την Αίγινα για να παρακολουθήσουν από κοντά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ναό του Αγίου Νεκταρίου, αλλά και την εντυπωσιακή πομπή της εικόνας του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Πολύ μεγάλη κυκλοφοριακή κίνηση παρατηρήθηκε άλλωστε και σήμερα το πρωί στη λεωφόρο προς τον Άγιο Νεκτάριο, ενώ λίγο αργότερα καθώς το επίκεντρο των εκδηλώσεων μεταφέρθηκε στο κέντρο της Αίγινας, οι δρόμοι και οι πλατείες γέμισαν ασφυκτικά από κόσμο.

Για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του νησιού που σήμερα Κυριακή θα αποχωρήσουν από το νησί, βρίσκονται επί ποδός οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος.