Ισχυρές βροχοπτώσεις στην Αίγινα

Ισχυρές βροχοπτώσεις εκδηλώθηκαν λίγο μετά τις 3 σήμερα το μεσημέρι σε όλες τις περιοχές της Αίγινας, ενώ οι δυτικοί άνεμοι ενισχύθηκαν σε 5-6 μποφόρ στον Αργοσαρωνικό ταλαιπωρώντας τους επιβάτες που ταξίδευαν εκείνη την ώρα. Όπως φαίνεται και στο video προβλήματα δημιουργήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους του νησιού, με τους κατοίκους που βρέθηκαν εκείνη να επιστρέφουν από τις δουλειές τους να αντιμετωπίζουν ένα μεγάλο όγκο νερού σε πολλά κομβικά σημεία. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα μπροστά από το παλιό Δημαρχείο, καθώς και σε πολλά σημεία της παραλίας. Ταλαιπωρία και για όσους βρέθηκαν στο λιμάνι και έπρεπε να αναχωρήσουν με το πλοίο της γραμμής ή για τους επιβάτες που αποβιβάζονταν.

Σημαντικά τα προβλήματα και σε πολλά σημεία του δικτύου εκροής των ομβρίων υδάτων στο κέντρο, η έλλειψη καθαρισμού των οποίων έκανε κάποιους από τους δρόμους αδιάβατους, εδικά την ώρα που παρατηρήθηκε ένταση της βροχόπτωσης.

[upd] Λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης και της χαμηλής ορατότητας στο λιμάνι, το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο "Ποσειδών Ελλάς", που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιά - Αίγινα, αναγκάστηκε να μείνει σε αναμονή έξω από την κεντρική προβλήτα πριν ελλιμενιστεί στο λιμάνι της Αίγινας.