Ανασχετικά ταχύτητας σε Σπύρου Ρόδη και Αφαίας.


Τόπο φαίνεται ότι έπιασε τελικά η συγκέντρωση των υπογραφών στις αρχές του καλοκαιριού από επαγγελματίες της περιοχής, που τα καταστήματα τους βρίσκονται επί της οδού Αφαίας, για την τοποθέτηση ανασχετικών ταχύτητας. Τα γνωστά σε όλους "σαμαράκια" τοποθετήθηκαν τελικά σήμερα: ένα στην οδό Αφαίας στο ύψος της Μητροπόλεως και ένα ακόμη στο τέλος της Σπύρου Ρόδη, στο σημείο που ξεκινά η Αφαίας.

Οι επαγγελματίες της περιοχής πήραν την απόφαση να μαζέψουν υπογραφές το καλοκαίρι, όταν είδαν ότι η μεγάλη κυκλοφορία της οδού σε συνδυασμό με τις υψηλές ταχύτητες που αναπτύσσουν ορισμένοι, κυρίως νεαρής ηλικίας οδηγοί, θα μπορούσαν να προκαλέσουν αργά η γρήγορα κάποια ατύχημα.

Τα ανασχετικά που έχουν τοποθετηθεί στη διασταύρωση του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου και στο στενό δρόμο της Ιουλία Κάτσα στην παραλία, φαίνεται ότι έχουν δουλέψει κάνοντας τους οδηγούς να ελαττώνουν πλέον συνειδητά την ταχύτητα τους. Αιτήματα για ανασχετικά ταχύτητας ακούγονται συχνά και από άλλες περιοχές της Αίγινας και ειδικά σε θέσεις με μεγάλη κυκλοφορία πεζών και αυτοκινήτων όπως στον Μαραθώνα και την Κυψέλη.