O Δήμος Αίγινας στη λίστα των δήμων που θα αποκτήσουν πρώτοι δωρεάν internet.

Η Αίγινα θα είναι ένας από τους πρώτους 304 δήμους σε όλη τη χώρα, που έχουν επιλεγεί προκειμένου να ξεκινήσει το πρόγραμμα δωρεάν παροχής πρόσβασης στο διαδίκτυο, σύμφωνα με τη σχετική εξαγγελία που είχε κάνει ο πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς. Στην πραγματικότητα πρόκειται για την εγκατάσταση wi-fi hotspots, κυρίως σε περιοχές που βρίσκονται αρχαιολογικοί χώροι, λιμάνια, αθλητικοί χώροι και μουσεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν παρουσιαστεί, σε αυτά τα σημεία οι πολίτες θα μπορούν να συνδέονται στο ίντερνετ για 30 λεπτά, υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκονται σε απόσταση 20 μέτρων από το σημείο πρόσβασης για εσωτερικούς χώρους και σε απόσταση 100 μέτρων για τα εξωτερικά σημεία. Κάθε σημείο θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί περίπου 40 έως 50 χρήστες.

Από το καθημερινό ενημερωτικό δελτίο στο ραδιόφωνο του Aegina Portal



Οι χρήστες θα μπορούν να έχουν απλή πρόσβαση στο Internet, αλλά με περιορισμούς για ακατάλληλο περιεχόμενο, streaming αρχεία κλπ, καθώς και περιορισμό στην ταχύτητα, η οποία κατά μέγιστο θα είναι 1 έως 1,5Mbps. Να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες της περιοχής και της πόλης, όπως επίσης να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες από το δήμο. Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, στα μέσα του 2015 θα είναι έτοιμα τα πρώτα 4.000 hotspot για την παροχή δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Τα μέχρι τώρα δεδομένα θυμίζουν περισσότερο τη δημιουργία μίας βασικής υποδομής, που θα έπρεπε ούτως η άλλως να υπάρχει στα περισσότερα σημεία με τουριστικό ή αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί μία απευθείας παροχή, που θα καλύπτει τις πραγματικές διαδικτυακές ανάγκες των κατοίκων της Αίγινας, ενώ για μία ακόμη φορά δεν παίρνονται υπόψιν τα χαρακτηριστικά της νησιωτικότητας, όπως π.χ. η ανάπτυξη ενός ισχυρού μητροπολιτικού δικτύου που θα έχει ως στόχο την ταχύτατη μεταφορά της πληροφορίας για την εκπαίδευση, την υγεία, την επιχειρηματικότητα κτλ.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png