Σε λειτουργία το σύστημα συμπίεσης απορριμάτων στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμάτων στη "Σκοτεινή".

Σε λειτουργία τέθηκε χθες το σύστημα συμπίεσης απορριμάτων, σύμφωνα με σχετικό Δελτίο Τύπου του Δήμου το οποίο αναφέρει τα ακόλουθα:
Σε πλήρη λειτουργία τέθηκε χθες η μονάδα συμπίεσης απορριμμάτων, που έχει εγκατασταθεί στο σταθμό μεταφόρτωσης του Δήμου Αίγινας στην περιοχή της "Σκοτεινής" προ πολλών ετών, αλλά δεν είχε καταστεί δυνατή μέχρι τώρα η λειτουργία της. Η νέα Δημοτική αρχή ενεργοποίησε αμέσως τις σχετικές διαδικασίας σε συνεργασία με την προμηθεύτρια εταιρεία, με αποτέλεσμα την άμεση λειτουργία της μονάδας που αποτελείται από τα μηχανήματα συμπίεσης, τα τρία ειδικά κοντέινερ και τα δύο οχήματα μεταφοράς τους στον χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων.

Από το καθημερινό Ενημερωτικό Δελτίο στο ραδιόφωνο του Aegina Portal



Ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτρης Μούρζης και ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Κώστας Γεννίτσαρης βρέθηκαν επί τόπου, παρακολούθησαν την όλη διαδικασία, συνομίλησαν με τους υπεύθυνους της προμηθεύτριας εταιρίας και με τους υπαλλήλους καθαριότητας του Δήμου που έχουν αναλάβει την λειτουργία της μονάδος.

Σε δηλώσεις τους ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κύριος Κώστας Γεννίτσαρης δήλωσαν την ικανοποίησή τους για την έναρξη λειτουργίας της μονάδας που θα ενισχύσει τα μέγιστα στο δύσκολο έργο της Δημοτικής Αρχής στον τομέα της καθαριότητας, ιδιαίτερα τούς μήνες αιχμής . Όπως είπαν η νέα μονάδα ανταποκρίνεται στις πιο σύγχρονες προδιαγραφές για τη διαχείριση απορριμάτων σε συμπιεσμένη μορφή και την ασφαλή μεταφορά τους σε κλειστό περιβάλλον απαλλαγμένο από οσμές και διαρροές.

Επίσης θα υπάρξει μεγάλη οικονομία για τον Δήμο σε μεταφορικά καθώς και δυνατότητα αποθήκευσης απορριμμάτων στα κοντέινερ σε περίπτωση προσωρινής αδυναμίας μεταφοράς τους λόγω καιρού ή κλεισίματος του χώρου εναπόθεσης.

Για το θέμα θα υπάρχει αναλυτικό ρεπορτάζ την επόμενη εβδομάδα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png