Έκκληση του εφημέριου της Μητρόπολης Αίγινας π. Εμμανουήλ Γιαννούλη για οικονομική στήριξη, που θα βοηθήσει την ολοκλήρωση του συνόλου των εργασιών στο ιστορικό κτίριο.

Το ποσό των 15.000 ευρώ υπολείπεται, ώστε να ολοκληρωθεί το σύνολο των έργων προστασίας και αποκατάστασης του ιστορικού κτιρίου της Μητρόπολης Αίγινας, που ξεκίνησαν δύο μήνες πριν από την Περιφέρεια Αττικής. Αυτό προκύπτει από την ενημέρωση που έκανε ο εφημέριος του ναού π. Εμμανουήλ Γιαννούλης στο Aegina Portal. Πιο συγκεκριμένα, στο έργο προϋπολογισμού 130.000 ευρώ αν και προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με την αρχική μελέτη δεν μπόρεσαν να προβλεφθούν κάποιες ιδιαίτερες ανάγκες οι οποίες εμφανίστηκαν στην πορεία υλοποίησής του.

Ο πατέρας Εμμανουήλ Γιαννούλης αναφέρει ότι: "Με την πρόοδο των εργασιών, φάνηκε ότι η φθορά ήταν μεγαλύτερη από την αρχικά προβλεπόμενη στη μελέτη που είχαν συντάξει οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής. Επίσης μεγάλωσε και το κόστος με την παρέμβαση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, η οποία ζήτησε τη χρήση υλικών ακριβότερων από τα αρχικά προβλεπόμενα, όπως η χαλαζιακή άμμος και η θηραϊκή γη".
Ο εφημέριος του ιστορικού ναού αναφέρει ότι για να γίνει αυτό το έργο χρειάστηκε να περάσουν χρόνια προσπαθειών και αγώνων, τονίζοντας ότι θα ήταν κρίμα τώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη να μην ολοκληρωθεί με τον τρόπο που πρέπει.

Ουσιαστικά εάν δεν καλυφθεί το ποσό των 15.000 ευρώ κάποια σημεία στην εξωτερική πλευρά του ναού θα μείνουν εκτός των έργων προστασίας και αποκατάστασης. "Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να γίνει συμπληρωματική μελέτη λόγω αντικειμενικών δυσκολιών. Θα ήταν κρίμα μετά από προσπάθειες τόσων χρόνων να μείνουμε μόνο στην επισκευή της σκεπής, του τρούλου και της μιας μεριάς του τοίχου και να μείνουν άφτιαχτα τα υπόλοιπα" συμπληρώνει ο π. Εμμανουήλ Γιαννούλης.

"Κάνουμε έκκληση προς όλους και παρακαλούμε, όποιοι μπορούν ας βοηθήσουν οικονομικά όσο μπορεί ο καθένας, είτε λίγο, είτε πολύ", λέει ο εφημέριος.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png