Παραμονή στο εκκλησάκι των Αγ. Αναργύρων.

ag-an-02-02Παραμονή των Αγίων Αναργύρων και οι κάτοικοι της Αίγινας, ντόπιοι και παραθεριστές, τίμησαν για μια ακόμη χρονιά με την προσέλευση τους την μνήμη των αγίων Κοσμά και Δαμιανού. Η ατμόσφαιρα ήταν κατανυκτική, αλλά και ειδυλλιακή, υπό το φως των κεριών και του ολόγεμου φεγγαριού και η προσέλευση του κόσμου συνεχίστηκε αμείωτη μέχρι αργά.
Το εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων βρίσκεται στα μισά περίπου του παραλιακού δρόμου που συνδέει την Αίγινα με τη Σουβάλα και είναι ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά ξωκλήσια του νησιού. Η πανηγυρική ατμόσφαιρα της παραμονής, αποτελεί παράδοση για το νησί που κρατά πολλές δεκαετίες τώρα. Και αν κρίνουμε από την συμμετοχή των νέων θα διατηρηθεί άσβεστη. Παλιά, πριν τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια εκμηδενίσουν τις αποστάσεις στο νησί, πολλές από τις οικογένειες που έμεναν στο κέντρο και κοντά στο λιμάνι, χρησιμοποιούσαν τα παραδοσιακά ιππήλατα αμαξάκια για να έρθουν στο εκκλησάκι. Οι άμαξες ήταν κι αυτές στολισμένες για να τιμήσουν την ημέρα!Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png