Αίθουσα "Σοφία Μηλιώτη", ένας πυρήνας πολιτισμού και επικοινωνίας στο Γενικό Λύκειο Αίγινας.

Φωτογραφίες Βασιλική Ταντάουι.
Η πρόταση ώστε να δοθεί το όνομα της Σοφίας Μηλιώτη στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΓΕΛ Αίγινας είχε γίνει από το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου έξι μήνες πριν. Οι συνάδελφοί της θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να τιμήσουν την προσφορά της μετά από την απώλειά της. Η πρόταση ψηφίστηκε από την Επιτροπή Παιδείας του Δήμου, αλλά και από το Δημοτικό Συμβούλιο. Η οικογένεια της Σοφίας Μηλιώτη αξιοποίησε αυτή την τιμητική πρόταση, θέλοντας να συνεχίσει αυτό που έκανε η ίδια επί σειρά ετών στο νησί, να προσφέρει.

Η μετασκευή μίας τυπικής, σχολικής αίθουσας εκδηλώσεων σε ένα σύγχρονο μικρό θέατρο με δυνατότητες συνεδριακού κέντρου έγινε με έξοδα της οικογένειας, ενώ το σύνολο του έργου θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Την εκδήλωση παρουσίασε και συντόνισε ο διευθυντής του ΓΕΛ Αίγινας κύριος Γιάννης Πούντος, ενώ στη συνέχεια πήρε το λόγο ο κύριος Γιώργος Τσατήρης παρουσιάζοντας την ουσία αυτής της πρωτοβουλίας και το εκπαιδευτικό έργο της Σοφίας Μηλιώτη. Για την προσφορά της μίλησαν επίσης δύο μαθητές της: η  Μάνια Γεωργιλάκη και ο Ιωάννης Δέδες.

Στο πάνελ συμμετείχαν, με ομιλίες τους για τη Σοφία Μηλιώτη, ο καθηγητής της, Θεοδόσης Πελεγρίνης, τέως Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο εκπαιδευτικός Βασίλης Μαντάς, εκ μέρους του συλλόγου καθηγητών, ο κύριος Γιάννης Κακουλίδης και ο κύριος Βαγγέλης Κόμης.

Ο σύζυγος της εκλιπούσης, κύριος Γιώργος Τσατήρης, ευχαρίστησε θερμά για τη συνολική προσφορά τους, τον κύριο Γιάννη Παπαδόπουλο, τον καθηγητή του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης κύριο Νίκο Τσινίκα, που έκανε τη μελέτη του ήχου για την αίθουσα, την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών που δώρισαν τους πίνακες του Δημήτρη Μηλιώτη οι οποίοι στολίζουν ήδη την αίθουσα, τον καθηγητή σκηνοθεσίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κύριο Περικλή Χούρσογλου, τον καθηγητή ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου κύριο Σπύρο Καράβα, καθώς και τον Δήμαρχο Κερκυραίων κύριο Κώστα Νικολούζο. Την εκδήλωση παρακολούθησε επίσης ο κύριος Δημήτρης Μηλιώτης, αδελφός της Σοφίας Μηλιώτη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, αντιδήμαρχος κύριος Κώστας Γεννίτσαρης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας κύριος Νίκος Οικονόμου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κύριοι Παναγιώτης Κουκούλης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Αντώνης Ντελής, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του νησιού και πλήθος φίλων της οικογένειας και μαθητών της Σοφίας Μηλιώτη.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png