Ανησυχία στο 1ο Γυμνάσιο και το ΕΠΑΛ μετά την πρωινή πλημμύρα. Ο κ. Δημήτρης Βαλωμένος μιλά στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.

Εικόνες σαν κι αυτή που φαίνεται στη φωτογραφία εξελίχθηκαν σήμερα το πρωί στο κτιριακό συγκρότημα του 1ου Γυμνασίου και το ΕΠΑΛ Αίγινας. Αιτία ένα γεγονός που δεν συμβαίνει για πρώτη φορά, και έχει κοστίσει στη μαθητική κοινότητα τόσο σε υλικές φθορές, όσο και σε χαμένες ώρες μαθημάτων. Τα όμβρια που κατεβαίνουν με ορμή από το ρέμα της Σκοτεινής περνούν στη Λεύκη και στη συνέχεια οδηγούνται στο κτιριακό συγκρότημα του ΕΠΑΛ και του 1ου Γυμνασίου. Στο ΕΠΑΛ έγιναν δύο ώρες μαθημάτων σήμερα. Οι εκπαιδευτικοί διατηρώντας την ψυχραιμία τους, οδήγησαν τους μαθητές από την πίσω πλευρά, καθώς όπως φαίνεται και στο φωτογραφικό υλικό που έστειλε στο Aegina Portal ο διευθυντής του γυμνασίου κύριος Δημήτρης Βαλωμένος και μαθήτρια του ΕΠΑΛ τα πάντα είχαν πλημμυρίσει.

Από το καθημερινό Ενημερωτικό Δελτίο στο ραδιόφωνο του Aegina Portal



Ο κύριος Βαλωμένος μιλώντας στο καθημερινό Ενημερωτικό Δελτίο στο ραδιόφωνο του Aegina Portal περιέγραψε τα όσα προκάλεσαν τα όμβρια που πλημμύρισαν τους εξωτερικούς χώρους. Στο γυμνάσιο τα μαθήματα έγιναν, με τους εκπαιδευτικούς να δείχνουν την αναγκαία ανοχή στην τήρηση της ώρας προσέλευσης καθώς ήταν πολύ δύσκολο για τους μαθητές να μπουν στο χώρο. Αλλά και για την αποχώρηση των μαθητών η διαδικασία δεν ήταν εύκολη. "Κάθε χρόνο έχουμε το ίδιο φαινόμενο, τα πλημμυρικά φαινόμενα, από το χείμαρρο της Λεύκης που κατεβαίνει κάτω και σταματά, όλως περιέργως, στην οδό Καποδιστρίου", λέει ο κύριος Βαλωμένος και εξηγεί ότι αυτά τα νερά ακολουθούν τη μικρή κατηφόρα που έχει ο δρόμος και οδηγούνται στις εισόδους του ΕΠΑΛ και του πρώτου Γυμνασίου. "Τα παιδιά είναι αδύνατον να μπουν από αυτές τις δύο εισόδους" σημειώνει ο διευθυντής του γυμνασίου, υπογραμμίζοντας ότι κατά το διάστημα που τα νερά "φούσκωσαν" ήταν αδύνατον να υπάρχει πρόσβαση στο σχολείο. Αν για παράδειγμα κάποιο παιδί έπρεπε να φύγει ή για κάποιο λόγο έπρεπε να έρθει ασθενοφόρο, αυτό ήταν αδύνατον.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό που απέστηλε ο κύριος Βαλωμένος και μαθήτρια του ΕΠΑΛ.


"Το καλό είναι ότι η Δημοτική Αρχή μας κοινοποίησε κάποιο έγγραφο με το οποίο λαμβάνει υπόψιν της μερικά από τα φαινόμενα και τη σπουδαιότητά τους, έχει εισηγηθεί στην Περιφέρεια και έχει μπει μέσα στον προγραμματισμό η διευθέτηση του χειμάρρου. Αυτό μας καθησυχάζει σε πρώτη φάση, αλλά ωστόσο το φαινόμενο είναι ανησυχητικό, μην τυχών έχουμε κάτι χειρότερο".

Λόγω της υψομετρικής διαφοράς το γυμνάσιο δεν είχε φθορές σε εσωτερικούς χώρους, όμως τα αυτοκίνητα τριών εκπαιδευτικών πήραν νερά και ακινητοποιήθηκαν.  Σε σχετική ερώτηση ο κύριος Βαλωμένος μας ενημέρωσε ότι όλα τα σχολεία της Αίγινας δεν θα λειτουργήσουν αύριο λόγω της εκλογοαπολογιστικής διαδικασίας στην οποία θα πάρουν μέρος οι εκπαιδευτικοί του νησιού. Με αυτό τον τρόπο θα δοθεί ο απαραίτητος χρόνος ώστε να απομακρυνθούν τα νερά.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png