Μνήμες 2010 ξύπνησε η βροχή στους κατοίκους του νησιού. Δημήτρης Μούρτζης: "Με μία μικρή βροχή πνιγήκαμε".

Ανάστατοι ήταν οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από τη θεομηνία του 2010, βλέποντας τα ορμητικά νερά του Βιρού στον Μαραθώνα ή των άλλων σημείων στον παραλιακό δρόμο από την περιοχή των Βροχείων μέχρι την περιοχή κοντά στο Φάρο. Τότε, μετά τη θεομηνία και τις καταστροφές σε σπίτια και καλλιέργειες (από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα) η Νομαρχία προχώρησε στον καθαρισμό των κυριότερων σημείων όπου μεγάλες ποσότητες ομβρίων εκρέουν στη θάλασσα. Αυτή ήταν και η μοναδική παρέμβαση. Τα πράγματα παραμένουν μέχρι σήμερα ως είχαν, ενώ ακόμη και τα έργα για την αποκατάσταση των οδοστρωμάτων, αν και έχουν περάσει περισσότερα από τέσσερα χρόνια, δεν έγιναν παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα έργο που έχει δημοπρατηθεί και ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ.

Η βροχόπτωση του τελευταίου 12ώρου ήταν φυσικό να εγείρει κακές αναμνήσεις. Σε παραλιακό σημείο ανάμεσα στην περιοχή του Φάρου και του Αγίου Βασιλείου κάτοικοι βρέθηκαν από νωρίς στο δρόμο, κοιτώντας την ένταση του νερού που κατέβαινε από τα ρέματα. Σε ένα από αυτά τα κρίσιμα σημεία βρέθηκε από νωρίς και όχημα του Πυροσβεστικού Σταθμού Αίγινας για κάθε ενδεχόμενο. Ευτυχώς αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε να επέμβει.

Ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης μιλώντας στο Aegina Portal έκανε λόγο για "επιτήδειους" που έχτισαν πάνω στα ρέματα. "Με μια μικρή βροχή πνιγήκαμε" είπε και αναφέρθηκε στην έλλειψη υποδομών, αλλά και στην επικοινωνία του με τον Αντιπεριφερειάρχη νήσων να επισκεφθεί το νησί και να επιληφθεί του προβλήματος.

Τέλος, σε σχετική ερώτηση για το αν έχει ξεκινήσει από την Αντιπεριφέρεια το έργο που αφορά τον καθαρισμό των ρεμάτων στην Αίγινα, όπως ανακοινώθηκε πριν από περίπου ένα μήνα, ο κύριος Μούρτζης απάντησε πως όχι.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png