Πτώση δένδρου σε ηλεκτροφόρο καλώδιο από τον δυνατό αέρα.


"Άγιο" φαίνεται ότι είχαν οι περίοικοι και όσοι περνούσαν από τη Λεωφόρο Φανερωμένης λίγο πριν τις 12 σήμερα το μεσημέρι, καθώς ένα μεγάλο κλαδί από τους ευκαλύπτους που υπάρχουν στην άκρη του δρόμου, έσπασε από τον αέρα πέφτοντας πάνω σε ένα ηλεκτροφόρο καλώδιο, το οποίο και το συγκράτησε από την πτώση του σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο το οποίο βρισκόταν ακριβώς από κάτω.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κύριος όγκος του μεγάλου κλαδιού έπεσε ακριβώς μπροστά στην πόρτα του γηπέδου μπάσκετ, δίπλα δηλαδή σε μία από τις εισόδους του κτιριακού συγκροτήματος του 1ου Δημοτικού Σχολείου. Άγνωστο είναι ποια θα μπορούσε να ήταν τα αποτελέσματα εάν το περιστατικό συνέβαινε μία καθημερινή και οι μαθητές του δημοτικού σχολείου είχαν βγει στο δρόμο.

Το γεγονός ότι το καλώδιο άντεξε τελικά το βάρος του κλαδιού, παρά το δυνατό αέρα, είναι ένα επίσης σημείο που εμπόδισε από το να συμβούν τα χειρότερα, καθώς ο χώρος ακριβώς από κάτω είναι γεμάτος από κιγκλιδώματα. Αν και έγινε κλήση στην πυροσβεστική, τελικά στο σημείο έφτασε συνεργείο της ΔΕΗ, το οποίο με αλυσοπρίονο έκοψε το μεγάλο κλαρί, σε μικρότερα τεμάχια, αφήνοντας το δίπλα στην πόρτα του γηπέδου του μπάσκετ.

Το παράξενο είναι, ότι ενώ ο Δήμος της Αίγινας είχε λάβει μέριμνα για τα δένδρα της περιοχής και είχε προχωρήσει στο κόψιμο αρκετών επικίνδυνων κλαδιών, αυτό έγινε για τα κλαδιά που είχαν προσανατολισμό προς το γήπεδο του μπάσκετ. Αντίθετα φαίνεται ότι δεν έγινε πρόβλεψη για τα κλαδιά προς την πλευρά του δρόμου και τώρα όπως επισημαίνουν οι κάτοικοι της περιοχής, τα δένδρα γέρνουν περισσότερο προς αυτή την πλευρά, ειδικά μία μέρα σαν τη σημερινή όπου η ένταση του ανέμου είναι μεγάλη, αυξάνοντας τις πιθανότητες για κάποιο ατύχημα. Από το περιστατικό, ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε κανείς, ούτε υπήρξε υλική ζημιά.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png