Προβλήματα στα δρομολόγια προς Αίγινα από το λιμάνι του Πειραιά. Το απέκλεισαν μηχανότρατες.

Με πολλά προβλήματα πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά προς Αίγινα και άλλους προορισμούς, καθώς λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι σήμερα ιδιοκτήτες αλιευτικών σκαφών τύπου μηχανότρατας έκλεισαν την είσοδο του λιμανιού  με τα αλιευτικά τους σκάφη. Οι αλιείς διαμαρτύρονται για τον νέο κοινοτικό διαγωνισμό που θέτει νέους περιορισμούς στο ψάρεμα και ειδικά στην ακτίνα ψαρέματος. Η κοινοτική οδηγία προβλέπει ότι οι μηχανότρατες θα μπορούν να ψαρεύουν σε απόσταση ενάμιση ναυτικού μιλίου από τις ακτές και σε βάθος πενήντα μέτρων.

Από την αναστάτωση που δημιουργήθηκε στην είσοδο του λιμανιού από την κινητοποίηση των αλιέων, καθυστέρησαν ή αναβλήθηκαν δρομολόγια με τελευταίο "θύμα" το Άρτεμης που απέπλευσε από το λιμάνι του Πειραιά με δεκαπέντε λεπτά καθυστέρηση. Το πλοίο δεν θα μπορούσε τυπικά να φύγει αν ο καπετάν Μιχάλης δεν εξηγούσε στους ιδιοκτήτες των σκαφών ότι μεταφέρει ανθρώπους που μένουν στην Αίγινα και δεν έχουν που να διανυκτερεύσουν στον Πειραιά. Οι αλιείς έδειξαν κατανόηση και το πλοίο "πέρασε". Δεν συνέβη όμως το ίδιο με ιπτάμενο λίγο πριν που αναγκάστηκε να ματαιώσει το δρομολόγιο του προς Αίγινα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png