Με κατάθεση στεφάνων αλλά χωρίς παρέλαση, λόγω της βροχής, η 25η Μαρτίου στην Αίγινα.

Ο βροχερός καιρός από νωρίς το πρωί σήμερα στην Αίγινα, ανέτρεψε το εορταστικό πρόγραμμα που περιελάμβανε μεταξύ άλλων τη μαθητική παρέλαση στην παραλία του νησιού και τους παραδοσιακούς χορούς μπροστά από το κτίριο του παλιού δημαρχείου. Αυτές οι δύο επετειακές εκδηλώσεις δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθούν, ωστόσο κανοικά αν και υπό βροχή, έγινε το καθιερωμένο τρισάγιο και η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων Πεσόντων στην πλατεία Εθνεγερσίας.

Στην εκδήλωση συμμετείχε η φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας ΜΟΥΣΑ, υπό τη διεύθυνση της κυρίας Ελένης Αθανασοπούλου, καθώς και η μπάντα του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Αίγινας. Η τελετή της κατάθεσης ξεκίνησε με αυτή του δημάρχου Αίγινας κυρίου Δημήτρη Μούρτζη και ακολούθησαν καταθέσεις από τις τοπικές αρχές, τις πολιτικές οργανώσεις και τα κόμματα, τους εκπροσώπους φορέων και συλλόγων και βέβαια από τη μαθητική κοινότητα του νησιού.

Δείτε φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις εδώ.

Μετά τον Εθνικό Ύμνο και τη λήξη της τελετής, ο τελετάρχης κύριος Θεόδωρος Λορέντζος ανακοίνωσε ότι λόγω της βροχής δεν θα γίνει η μαθητική παρέλαση. Ωστόσο η φιλαρμονική παρέλασε από την παραλία μέχρι και το ύψος της Παναγίτσας παιανίζοντας εμβατήρια, ενώ η μπάντα του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Αίγινας έκανε μία εντυπωσιακή επίδειξη κρουστών μπροστά από το παλιό δημαρχείο. Λίγο πριν η μπάντα των Ναυτοπροσκόπων είχε συνοδέψει τον Ναυτικό Όμιλο Αίγινας, το Τ.Τ. Αίγινας Ελληνικού Οδηγισμού και κάποιους από τους σημαιοφόρους των σχολείων, που αν και με βροχή παρέλασαν από την παραλία.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png