Επίθεση hacker δέχθηκε η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Αίγινας.


Αργά το βράδυ της Κυριακής έγινε αντιληπτό ότι η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Αίγινας, έγινε αντικείμενο επίθεσης hacker ο οποίος κατάφερε να αφήσει "την υπογραφή του" στην πρώτη σελίδα. Προφανώς ο διαχειριστής του server αποφάσισε να "κατεβάσει" την ιστοσελίδα για έρευνα και επιδιόρθωση, οπότε και η ιστοσελίδα έμεινε off line.

Το γεγονός ανακαλύψαμε λίγο μετά τις 11 το βράδυ όταν χρειάστηκε να ψάξουμε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Αίγινας για μία πληροφορία. Ο browser έδειξε μήνυμα αδυναμίας σύνδεσης αρκετές φορές. Σκεφτήκαμε ότι κάποιο τεχνικό πρόβλημα στη σύνδεση με το server θα υπάρχει και αποφασίσαμε να βρούμε την πληροφορία που θέλαμε από την cache του google.


Όταν στη μηχανή αναζήτησης εμφανίστηκαν τα αποτελέσματα έκπληκτοι είδαμε ότι το site του Δήμου της Αίγινας αντί για τίτλο έγραφε "Hacked!!". Η μηχανή αναζήτησης είχε καταγράψει και την υπογραφή του hacker όπως φαίνεται στο πρώτο screenshot που συνοδεύει το κείμενο. Αν κοιτάξουμε πιο προσεκτικά θα δούμε δίπλα στη διεύθυνση, το μέγεθος της σελίδας 3k. Αυτό σημαίνει ότι ο hacker έκανε βιαστική δουλειά. Δεν μπήκε ως root αλλά μάλλον εκμεταλλεύθηκε κάποιο κενό ασφαλείας ή κάποιο ανοιχτό permission, κάτι που είναι η πιο συχνή αιτία hacking στα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου, αντικαθιστώντας εύκολα την font page.

Την ίδια ώρα off line παρέμεινε και το site του Αγκιστρίου, αφού φιλοξενείται στον ίδιο server με αυτόν της Αίγινας.

Παρακολουθήσαμε το θέμα και λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα η σελίδα του hacker εμφανίστηκε και πάλι στην ιστοσελίδα του Δήμου της Αίγινας. Πρόκειται για τυπική μαύρη σελίδα με την οποία συνήθως οι hackers σφραγίζουν την επίθεση τους.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png