Ολοκληρώθηκε σήμερα ο "Ανθρώπινος Κύκλος Προσφοράς".


Ολοκληρώθηκε σήμερα ο "Ανθρώπινος Κύκλος Προσφοράς", τυπικά τουλάχιστον, γιατί στην πράξη τρόφιμα, παιχνίδια και είδη πρώτης ανάγκης εξακολουθούν να φτάνουν στα σημεία συλλογής. Νωρίς το μεσημέρι το τελευταίο αυτοκίνητο με όσα συγκεντρώθηκαν τις τελευταίες μέρες στο Μεσαγρό έφτασε σε χώρο που έχει παραχωρηθεί για αυτό το σκοπό την κυρία Μαρία Γιαννοπούλου.

Ο "σκληρός πυρήνας" της ομάδας δούλευε με ακατάπαυστους ρυθμούς, διαλέγοντας και ταξινομώντας τα προϊόντα και συσκευάζοντας τα σε σακούλες ώστε να παραδοθούν άμεσα εκεί που πρέπει. Η λίστα με τους συνανθρώπους μας που έχουν αυτές τις ημέρες ανάγκη την στήριξη μας, έχει σχηματιστεί από κατάλογο που έδωσε στην ομάδα κοινωνική λειτουργός, η εκκλησία, αλλά και πολίτες που υπέδειξαν με τη σειρά τους άτομα που πραγματικά χρειάζονται υποστήριξη. Η μεταφορά των συσκευασιών έγινε με ένα βαν που παραχώρησε για αυτές τις ημέρες το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Κάθε ένας από την μεριά του βοήθησε όπως μπορούσε, ίσως για αυτό και όλα κύλησαν ομαλά με αυτοσκοπό το τελικό αποτέλεσμα.

Μέσα από αυτή την προσπάθεια βέβαια προέκυψαν όχι μόνο τα αναγκαία είδη για τους συνανθρώπους μας, αλλά και γνώση, εμπειρία και προτάσεις για τη δημιουργία ενός δημοτικού φορέα, που θα μπορεί με βάση τον εθελοντισμό να ασκήσει αυτού του είδους τις κοινωνικές δράσεις. Είναι απίστευτη η αίσθηση της προσφοράς, αλλά και τα διδάγματα που έβγαλε η ομάδα. Φάνηκε για παράδειγμα ότι όταν πρόκειται για πράξεις κοινωνικής αλληλεγγύης όλοι ενώνονται: Ντόπιοι κάτοικοι, αλλοδαποί, μικρά παιδιά. Όλοι έσπευσαν να συνδράμουν με μια σακούλα τρόφιμα ο ένας, με μία τσάντα με παιχνίδια ο άλλος.

Τουλάχιστον συγκινητική, ήταν η προσφορά ενός μικρού παιδιού που έδωσε τον κουμπαρά του (αυτόν επιλέξαμε για τη φωτογραφία του άρθρου) μαζί με τις οικονομίες από το χαρτζιλίκι του! Οι εθελόντριες τον βρήκαν μέσα σε μία τσάντα με τρόφιμα. Ένα άλλο παιδί είχε φτιάξει ένα χάρτινο παιχνίδι και το είχε βάλει μέσα σε μία σακούλα σαν δώρο. Φαίνεται πως τελικά τα μικρά παιδιά ξέρουν να προσφέρουν ζεστασιά και αγάπη με ανεκτίμητους τρόπους.



Στο ίδιο χώρο, αλλά σε διαφορετικό δωμάτιο, που συγκεντρώνονται τα τρόφιμα από τον Ανθρώπινο Κύκλο Προσφοράς, υπάρχουν και τα τρόφιμα του μήνα από την Τράπεζα Τροφίμων. Πριν λίγες μέρες είχαμε δημοσιεύσει σχετικό κείμενο. Όμως σήμερα μπήκαμε στον πειρασμό να ελέγξουμε αυτά τα τρόφιμα. Οι συσκευασίες συνήθως έχουν ημερομηνία λήξης έναν μήνα μετά, ενώ υπάρχουν και συσκευασίες που λήγουν μετά από ένα έτος. Οπτικά όλες οι συσκευασίες είναι σαν να βγήκαν μόλις από του Super Market. Τα τρόφιμα είναι ντανιασμένα σε κούτες με τάξη, όπως ακριβώς στην αποθήκη ενός Super Market.

Αν και η κούραση από όλη την προσπάθεια είναι μεγάλη καθώς λειτουργεί με γρήγορους ρυθμούς, οι εθελόντριες είναι αποφασισμένες να το συνεχίσουν, αντλώντας από την εσωτερική δύναμη που γεμίζει ο άνθρωπος όταν έχει τη δυνατότητα να προσφέρει στο συνάνθρωπο του.

Τα μέλη της εθελοντικής ομάδας μόνο ένα πράγμα μας ζήτησαν να μεταφέρουμε μέσα από το Aegina Portal: Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους του κατοίκους του νησιού που με την προσφορά τους έκαναν αυτή την προσπάθεια να έχει αποτέλεσμα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png