Πολίτες δεύτερης κατηγορίας στο κέντρο της Αίγινας. Σε χωματερή έχει μετατραπεί για μία ακόμη φορά το ιστορικό Εϋνάρδειο.

Εικόνες προηγούμενων ετών που οι κάτοικοι του κέντρου θα ήθελαν να ξεχάσουν, επιστρέφουν για πολλοστή φορά φέτος το καλοκαίρι, στη γωνία του Καποδιστριακού Εϋνάρδειου, η οποία έχει μετατραπεί σε "χωματερή" επικίνδυνη για την υγεία των κατοίκων, που έχουν την τύχη ή την ατυχία να ζουν ή να εργάζονται στην γύρω περιοχή. Ο συγκεκριμένος κάδος καθαριότητας, είναι το μοναδικό σημείο αποκομιδής που απέμεινε από μία μεγάλη σε εύρος περιοχή, που εκτείνεται από την περιοχή τη "κατηφόρας" του Νοσοκομείου, σε όλα τα στενά γύρω από την Τελαμώνος, από την Πέππα, και την Αφαίας, την Μητροπόλεως και πολλά ακόμη μικρότερα σημεία. Κάποιοι πρέπει να διασχίσουν τουλάχιστον διακόσια ή παραπάνω μέτρα για να πετάξουν τα σκουπίδια τους και πρέπει να έρθουν σε αυτό ακριβώς το σημείο, αφού οι κάδοι έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή τους.

Το αποτέλεσμα είναι εικόνες σαν κι αυτή, που δημιουργούν εξαιρετικά αρνητικές εντυπώσεις, κάνουν τους περιοίκους να αγανακτούν από τη συνεχή δυσοσμία και τους πεζούς συχνά να κινδυνεύουν, αφού ο συγκεκριμένος κάδος βρίσκεται σε γωνία. Βέβαια, ερωτηματικά προκύπτουν για την ομοιόμορφη κατανομή στην τοποθέτηση των κάδων απορριμάτων, που σαν αρχή αποτελεί σημείο αναφοράς σε όλους τους κανονισμούς καθαριότητας των Δήμων, κάτι που δεν εφαρμόζεται πια σε ένα μεγάλο και νευραλγικό τμήμα του ιστορικού κέντρου από την Υπηρεσία Καθαριότητας. Επίσης, ερωτηματικά προκύπτουν και για τον τρόπο που επιλέγουν κάποιοι από τους επαγγελματίες της περιοχής που πετούν μεγάλα χαρτοκιβώτια και απορρίμματα της επιχείρησής τους με ανεξέλεγκτο τρόπο. Οι κανόνες δεν είναι ίδιοι για όλους;

Η προσπάθεια που κάνει η Υπηρεσία Καθαριότητας καθημερινά, και η επίπονη συχνά εργασία των υπαλλήλων της, δεν αρκεί πια, και δυστυχώς αποδεικνύεται μάταιη, όσο το βάρος των σημείων απόθεσης των απορριμάτων δεν μοιράζεται δίκαια και ομοιόμορφα. Η γωνία του πολύπαθου Εϋνάρδειου, είναι ένα μόνο από τα σημεία που "πονούν", και κάνουν άμεσα αναγκαία τη λήψη μέτρων και νέου σχεδιασμού. Σήμερα, κάποιο μικρό ενδεχομένως πρόβλημα στον μηχανισμό της αποκομιδής, μία ολιγόωρη ενδεχομένως καθυστέρηση και η χωματερή σχηματίζεται και πάλι, μετατρέποντας ένα ιστορικό τμήμα της πόλης σε σημείο δυσφήμησης.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png