Ανεμοστρόβιλος "σήκωσε" βάρκες και στέγες στην περιοχή του Φάρου.

Ένα μετεωρολογικό φαινόμενο μικρής έκτασης, αλλά αρκετά ισχυρό, εκδηλώθηκε μία εβδομάδα πριν στην περιοχή του Φάρου, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στις 10:30 το βράδυ. Το φεστιβάλ φιστικιού που βρισκόταν σε εξέλιξη εκείνη την ώρα, με κεντρικές εκδηλώσεις σχεδόν "επισκίασε" το γεγονός. Ο κύριος Μάκης Τριαντάφυλλος που έζησε από κοντά το φαινόμενο, εξηγεί ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα, όμως το ίδιο γρήγορα έγινε αντιληπτό ότι επρόκειτο για κάτι που ήταν πολύ ισχυρό. Παρά το γεγονός ότι στην παραλία του Φάρου εκείνη την ώρα υπήρχε κόσμος, άλλωστε βρίσκονταν σε εξέλιξη μία κοινωνική εκδήλωση, δεν τραυματίστηκε κανείς.

Από το καθημερινό Ενημερωτικό Δελτίο στο ραδιόφωνο του Aegina Portal



Η ένταση του φαινομένου, συνεχίζει ο κύριος Τριαντάφυλλος, ήταν τόσο μεγάλη και βίαιη που μετακίνησε για αρκετά μέτρα, δύο μεγάλες ξύλινες βάρκες, που βρίσκονταν εκείνες τις ημέρες έξω για επισκευή. Από τη στέγη ενός σπιτιού που βρίσκεται σχεδόν απέναντι, ο ανεμοστρόβιλος "πήρε" τα κεραμίδια, ενώ την ίδια τύχη είχε το σκέπαστρο, που ανήκει στις εγκαταστάσεις του ναυτικού συλλόγου που βρίσκεται στο λιμάνι. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το ένα κομμάτι του βρέθηκε τις επόμενες μέρες μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά στη θάλασσα, το άλλο ακόμη αγνοείται!

Δείτε φωτογραφίες από την περιοχή εδώ.

Ο ανεμοστρόβιλος έδρασε τοπικά, και αυτό φαίνεται στα αλμυρίκια της περιοχής της παραλίας, αλλά και σε μία εγκατάσταση του ηλεκτρικού ρεύματος. Κανένας από όσους έζησαν το μετεωρολογικό φαινόμενο του προηγούμενου Σαββατόβραδου δεν είχε ξαναζήσει κάτι παρόμοιο κι από ότι φαίνεται όλοι τους θα το θυμούνται για καιρό.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png