Κυριακή πρωί. Εικόνες κατάντιας και εγκατάλειψης, για μία ακόμη φορά στο Καποδιστριακό Εϋνάρδειο. [upd] Ενημερώθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αίγινας για τον κίνδυνο που προκύπτει από την αθρόα συγκέντρωση χαρτοκιβωτίων.

Εικόνες κατάντιας, αδιαφορίας και εγκατάλειψης για μία ακόμη φορά στο Καποδιστριακό Εϋνάρδειο. Κυριακή πρωί, η ηλιόλουστη Αίγινα, υπέροχη. Κι όμως, μπροστά από το Καποδιστριακό Εϋνάρδειο η αδιαφορία πληγώνει. Βρωμιά και δυσωδία. Μικρά βουνά από οικιακά απορρίμματα και χαρτοκιβώτια επαγγελματιών της περιοχής. Τα παράθυρα των κατοίκων  σφραγίζουν και πάλι ερμητικά από τη βρωμιά.

Εκδρομείς που "ανηφόριζαν" από το λιμάνι για το Μητροπολιτικό Ναό, αντίκριζαν αυτή ακριβώς την εικόνα μπροστά από το ιστορικό Καποδιστριακό κτίριο. Μια θλιβερή κατάντια.

Όχι απλά δεν μαζεύτηκαν τα σκουπίδια και τα χαρτοκιβώτια, αλλά συγκεντρώθηκαν από την εσωτερική πλευρά για να μην φαίνονται.. και οι τουρίστες όπου φύγει - φύγει από τη βρώμα..

[upd] Διαστάσεις σοβαρότατης ανευθυνότητας λαμβάνει πια η συμπεριφορά της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Αντί να μαζευτούν τα σκουπίδια και ειδικά τα χαρτοκιβώτια, συγκεντρώθηκαν όλα προς την πλευρά που υπάρχουν σπίτια. Ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς με ανυπολόγιστες συνέπειες είναι εμφανής. Ήδη έγινε προφορική καταγγελία στον Αξιωματικό Υπηρεσίας του Πυροσβεστικού Σταθμού Αίγινας. Είναι πραγματικά απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει, τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η σωματική ακεραιότητα κατοίκων της Αίγινας και κανένας δεν αντιδρά. Ποια είναι άραγε η θέση της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας, της Επιτροπής Τουρισμού, του Γραφείου Επόπτη Δημόσιας Υγείας και της Επαγγελματικής Ένωσης Αίγινας. Για ποιο λόγο επιτρέπουν να συμβαίνει αυτή η κατάσταση σε ένα από τα πιο ιστορικά σημεία της πόλη, μετατρέποντας σε εφιαλτική την καθημερινότητα των κατοίκων;
.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png