Η μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στην παραλία της Αίγινας.

Η μεγάλη προσέλευση κατοίκων του νησιού και φέτος, μαζί με τον ηλιόλουστο καιρό, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της μαθητικής παρέλασης που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην παραλία της Αίγινας. Η παρέλαση άνοιξε μουσικά, με τα μέλη της φιλαρμονικής του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας "Μούσα", να παιανίζουν για τους μαθητές των σχολείων και τους αθλητές των αθλητικών φορέων του νησιού που συμμετείχαν σε αυτή.

Στη συνέχεια ακολούθησαν τα τμήματα υποδομών του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας, καθώς και οι νέοι από τα δημοτικά, τα γυμνάσια της Αίγινας, του Μεσαγρού και της Κυψέλης, το Γενικό Λύκειο και το ΕΠΑΛ Αίγινας. Ωστόσο, οι μαθητές του Γενικού Λυκείου, συμμετείχαν με έναν διαφορετικό τρόπο στην παρέλαση, κι αυτό κυρίως λόγω αμφίεσης και σχηματισμών ανά διμοιρία, δημιουργώντας συμβολισμούς για τους νεκρούς του πολέμου, για τις γυναίκες που υποστηρίζουν τους μαχητές, τα χρώματα της σημαίας και τον τρόπο που ενώνονται όλοι γύρω από αυτή ή ακόμη και τη σημαία που αντί για τον ιστό της μεταφέρεται ως επιτάφιος.

Δείτε φωτογραφίες από τη μαθητική παρέλαση στην παραλία της Αίγινας εδώ.

Την έμπνευση για τη διαφορετική αυτή συμμετοχή των μαθητών του ΓΕΛ στη φετινή παρέλαση, είχε ο καθηγητής φυσικής αγωγής του σχολείου ο κύριος Θωμάς Κουρκούνας, γνώριμος από παλιά στους φιλάθλους του νησιού, ως προπονητής της ομάδας του Σαρωνικού. Αυτή η πρωτοβουλία, με την οποία συμφώνησε και ο διευθυντής του σχολείου κύριος Γιάννης Πούντος, είχε ως αποτέλεσμα τη μαζική συμμετοχή των μαθητών. Συμμετείχαν περίπου 150 μαθητές, αριθμός κατά πολύ μεγαλύτερος από τις προηγούμενες χρονιές.

Εντυπωσιακή η παρουσία του Ο.Α.Κ. Αίγινας, που ακολούθησε στην παρέλαση, όπως άλλωστε και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και οι Ναυτοπρόσκοποι, με την μπάντα των οποίων ολοκληρώθηκε η παρέλαση και βέβαια τους μικρούς της "Πιτσιρικούπουλης" που και φέτος η παρουσία τους ήταν πραγματικά υπέροχη!


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png