Καθημερινό άγχος και εκνευρισμός για μία θέση parking.

Γράφει η Μαρία Μαλτέζου
Με εκνευρισμό, άγχος και ένα ιδιαίτερο είδος αγωνίας ξεκινά για αρκετούς κατοίκους του νησιού η καθημερινότητα. Πρόκειται για τις συνθήκες οδήγησης που επικρατούν στην είσοδο του ιστορικού κέντρου της Αίγινας, αλλά και αυτές που αφορούν τη στάθμευση στην περιφέρεια του και μέσα σε αυτό. Αν και για τους περισσότερους μόνιμους κάτοικους της Αίγινας η εικόνα θα ήταν αδιανόητη πριν από μερικά χρόνια, σήμερα αποτελεί μία πραγματικότητα που οδηγοί και δυστυχώς πεζοί αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Το πρόβλημα μέρα με την ημέρα μεγαλώνει καθώς όλο και περισσότερα αυτοκίνητα γεμίζουν τους στενούς δρόμους του κέντρου. Τόσο, που για να βρει κάποιος θέσει parking τις ώρες αιχμής της αγοράς, πρέπει να υπολογίσει στο πρόγραμμα του και τους κύκλους που θα αναγκαστεί να κάνει γύρω από τα γνωστά σημεία παρκαρίσματος, μέχρι η πολυπόθητη θέση στάθμευσης να εντοπιστεί δίνοντας τέλος στην αγωνία. Ουρές από διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα ενισχύουν την αρνητική εικόνα, δυσκολεύουν συχνά τη διέλευση των πεζών και δημιουργούν ένταση και εκνευρισμό στους διερχόμενους οδηγούς. Το πρόβλημα παρουσιάστηκε εντονότατα δύο μέρες πριν, όταν ο βροχερός καιρός ανάγκασε τους περισσότερους κατοίκους του νησιού να χρησιμοποιήσουν τα αυτοκίνητα τους. Πολύ συχνά για να καταφέρει να κάνει κάποιος τα ψώνια του από την ψαραγορά πρέπει να παρκάρει στην Κολόνα. Η κατάσταση είναι χαοτική στην Παναγίτσα, τον ΟΤΕ, το πρώτο Δημοτικό και το Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο.

Στη δημιουργία του προβλήματος βέβαια συμβάλουν σημαντικά και τα ξεχασμένα "καλοκαιρινά" ή κατά άλλους αυτοκίνητα του τριημέρου. Πάντως όλο και περισσότεροι οδηγοί αποφασίζουν να θυσιάσουν μερικά λεπτά από το πρωινό τους ξύπνημα ώστε να βρουν πιο εύκολα μία θέση κοντά στο κέντρο.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png