Εντυπωσιακή η παρουσία των αγροτών, αλιέων και κτηνοτρόφων στην Αίγινα, που αντιδρούν για το ασφαλιστικό.

Για πρώτη φορά στα χρονικά του νησιού, καταγράφεται μία από κοινού διαμαρτυρία των αγροτών, αλιέων και κτηνοτρόφων, σε τέτοια έκταση και με αυτού του είδους τη δυναμική, σε ζητήματα όχι τοπικού χαρακτήρα, αλλά που αφορούν ένα κεντρικό θέμα όπως το ασφαλιστικό. Τρακτέρ και αυτοκίνητα, με επιβαίνοντες όλων των ηλικιών, που κυμάτιζαν ελληνικές και μαύρες σημαίες, δημιούργησαν μία εντυπωσιακή αυτοκινητοπομπή, για τα μέτρα της Αίγινας, διαμηνύοντας με ειρηνικό τρόπο την αντίθεσή τους στο ασφαλιστικό. Τα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Αίγινας έγιναν δεκτά με ενθουσιασμό από όσους βρίσκονταν το πρωί στην παραλία, όπως άλλωστε και τα μέλη του Συνδέσμου Αλιέων Αίγινας "Ο Άγιος Νεκτάριος", που με φωτοβολίδες, καπνογόνα και μαύρες σημαίες, έδωσαν το δικό τους στίγμα μέσα από τα παραδοσιακά πλεούμενά τους

"Ο Ελληνικός λαούς τους ψήφισε τρεις φορές μέσα σε λίγους μήνες. Τους έδωσε δύναμη για να πάνε να αντιμετωπίσουν τους Ευρωπαίους. Για να σκίσουνε μνημόνια, να τους μάθουν να χορεύουν πεντοζάλη. Δεν του ψήφισε για να τους δυναμώσει και να γυρίσει και να μας βάλει τη θηλιά στο λαιμό. Μην κάνει το λάθος να μας νομίζει ότι είμαστε αδρανείς. Εμείς αυτό που ζητάμε, η αλιεία, η γεωργία και η κτηνοτροφία,  είναι να έχουμε δικαίωμα στην ελπίδα, να έχουμε δικαίωμα στη δημιουργία. Ο αγώνας που ξεκινάει τώρα, δεν θα σταματήσει σήμερα, θα συνεχιστεί". Είπε μέσα σε ένταση ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αίγινας κύριος Νίκος Αλυφαντής, σε σύντομο χαιρετισμό στην Παλαιά Προβλήτα.

Τα τρακτέρ παρατάχθηκαν στην άκρη του λιμανιού, δημιουργώντας μία πρωτόγνωρη, για το νησί, εικόνα κινητοποίησης. Τόσο οι δηλώσεις του προέδρου του Συνδέσμου Αλιέων Αίγινας "Ο Άγιος Νεκτάριος" κυρίου Χρήστου Χιώτη, όσο και του υπεύθυνου για τα κτηνοτροφικά θέματα κυρίου Γιάννη Χερουβείμ, είχαν ευθύτητα λόγου, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png