Ο Δήμος Αίγινας βράβευσε τον Βασίλη Ζαμπέλη για την πολύχρονη προσφορά του.

Θέλοντας να επιβραβεύσουν την πολύχρονη προσφορά του στην ανάπτυξη του στίβου στην Αίγινα, αλλά και τη συνεχή συμμετοχή και εθελοντική προσφορά του στα αθλητικά πράγματα του νησιού, ο Δήμος Αίγινας, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αίγινας και ο Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός, αποφάσισαν να τιμήσουν τον προπονητή του Ο.Α.Κ. Αίγινας Βασίλη Ζαμπέλη. Η βράβευση έγινε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του Δημάρχου κυρίου Δημήτρη Μούρτζη, που στη σύντομη ομιλία του, στο ξεκίνημα της σεμνής εκδήλωσης, είπε ανάμεσα σε άλλα ότι: "Αυτοί που ασχολούνται με τα παιδιά, προσφέρουν το μεγαλύτερο έργο συγκριτικά με όλους τους άλλους.

Ένας εξ αυτών, που έχει δείξει την ιδιαίτερη ευαισθησία, χαρά και αγάπη, για αυτό που λέμε διαπαιδαγώγηση των παιδιών, είναι ο Βασίλης Ζαμπέλης, που τιμούμε σήμερα. Ο Βασίλης Ζαμπέλης έχει δείξει διαχρονικά, ότι αυτό που κάνει το νιώθει, το ζει. Κι όταν μέσα σου έχεις τη φλόγα, παρά τις όποιες αντιξοότητες, μπορείς και κάνεις σημαντικό έργο και σε δύσκολες εποχές, όπως αυτές που ζούμε σήμερα". Ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, αναφέρθηκε στις βαρύτιμες διακρίσεις του Βασίλη Ζαμπέλη τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, αλλά και στη συμμετοχή του επί σειρά ετών σε δράσεις εθελοντισμού που πραγματοποιούνται στην Αίγινα. "Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα, ως δήμαρχος, να τιμήσω αυτόν τον εξαίρετο άνθρωπο και αθλητή και να του πω ότι η Δημοτική Αρχή θα είναι δίπλα σε ότι χρειαστεί".

Στο σπουδαίο αθλητικό του παρελθόν, αλλά και στη σημαντικότατη προσφορά του στον αθλητισμό του νησιού, έκανε αναφορά ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ κύριος Γιάννης Ζορμπάς. "Ο Βασίλης προσέφερε τον καλύτερό του εαυτό, αγόγγυστα", είπε ο κύριος Ζορμπάς για την πρόσφατη συνεργασία που είχαν για τον αγώνα δρόμου "Ιωάννης Καποδίστριας" . Ευχαρίστησε επίσης τον Αιγινήτη γλύπτη Παναγιώτη Μαρίνη που φιλοτέχνησε το  γλυπτό που προσφέρθηκε τιμητικά από το Δήμαρχος Αίγινας στον Βασίλη Ζαμπέλη στη σημερινή τελετή. Πρόκειται για τον "άνθρωπο που περπατά", όπως χαρακτηριστικά το περιγράφει ο Παναγιώτης Μαρίνης. Την πίσω δηλαδή όψη του πρώτου νομίσματος της Ευρώπης, που κατασκευάστηκε στην Αίγινα το 580 π.χ. της "χελώνας".

Ο Βασίλης Ζαμπέλης ευχαριστώντας για την πρωτοβουλία του Δήμου να τον βραβεύσει είπε: "Εγώ θέλω να ευχαριστήσω γιατί δεν είμαι Αιγινήτης, έγινα Αιγινήτης. Η Αίγινα με έχει αγαπήσει από τα παιδιά, από τους μεγάλους. Κι εγώ δεν έχω κάνει τίποτα φοβερό, απλά τη δουλειά μου κάνω", για να δεχθεί το σχόλιο του κυρίου Μούρτζη ότι: "Είναι αυτό που είπα, είναι ταπεινός", μέσα σε θερμά χειροκροτήματα όσων βρίσκονταν στην αίθουσα.

Τον Βασίλη Ζαμπέλη βράβευσαν ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ κύριος Γιάννης Ζορμπάς και ο πρόεδρος του ΔΑΟΑ κύριος Σταμάτης Μαρμαρινός. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι κύριοι Βαγγέλης Δέδες και Κώστας Γεννίτσαρης, η γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου κυρία Καίτη Σαλπέα, οι δημοτικοί σύμβουλοι κύριοι: Παναγιώτης Μαρμαρινός, Λευτέρης Πάλλης, Γιώργος Μούρτζης και Στέλιος Θεριανός. Τέλος, ο κύριος Δημήτρης Μούρτζης ευχαρίστησε τον Αιγινήτη εικαστικό Παναγιώτη Μαρίνη για την προσφορά του γλυπτού.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png