Εντυπωσιακή η προσέλευση του κόσμου στο καρναβάλι της Αίγινας.

Ο νεφοσκεπής ουρανός δεν απέτρεψε τους κατοίκους και τους εκδρομείς του τριημέρου, να παρακολουθήσουν από κοντά το αποκριάτικο καρναβάλι στην παραλία της Αίγινας. Η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή! Η έκπληξη του φετινού καρναβαλιού της Αίγινας ήταν χωρίς αμφιβολία η ποιότητα των καρναβαλικών ομάδων από τα σχολεία της Αίγινας. Όσα συμμετείχαν δεν άφησαν τίποτα στην τύχη και το αποτέλεσμα ήταν πολύχρωμο και εντυπωσιακό.

Το φετινό αποκριάτικο καρναβάλι στην παραλία της Αίγινας, είχε τον τίτλο: "Η Βενετία έρχεται στην Αίγινα", βασισμένο σε ένα δρώμενο που επιμελήθηκε ο ταλαντούχος ηθοποιός και σκηνοθέτης Jean Jacques Tesson, ένα ειδικός στο θέατρο δρόμου. Μαζί με την ομάδα ΠΑΙΖΩδρομος, επίσης γνώριμη από πολλά θεατρικά δρώμενα στο νησί, δημιούργησαν μία σύνθεση από κοστούμια εποχής, κατασκευές που θύμιζαν γόνδολες, ξυλοπόδαρους και ανάλογη κινησιολογία, που κατέληξε στην προβλήτα των ιπταμένων. Εκεί, καταμεσής του λιμανιού κάηκε ο βασιλιάς καρνάβαλος.

Δείτε φωτογραφίες από το καρναβάλι εδώ.

Η αποκριάτικη παρέλαση ξεκίνησε από την περιοχή του Δημοτικού Σταδίου και άνοιξε με μία γοργόνα την οποία μετέφερε μία παραδοσιακή άμαξα, ακολούθησαν οι μαθητές σχολείων του νησιού, που όπως φάνηκε αφιέρωσαν πολύ χρόνο για να παρουσιάσουν ένα όμορφο θέμα. Μαζί, γονείς από συλλόγους γονέων.Στο ρόλο του εκφωνητή, τα πήγε περίφημα ο ηθοποιός Βαγγέλης Πιτσιλός, έδωσε τη ζωντάνια που ήταν αναγκαία με το ξεχωριστό του ύφος.

Το πρόγραμμα του καρναβαλιού ολοκληρώθηκε με παρουσίαση μοντέρνων χορογραφιών από τη σχολή χορού της κυρίας Μαρίας Γιαννοπούλου και το γυμναστήριο ΝΑΜΑ. Δυστυχώς η συναυλία που είχε προγραμματιστεί για να κλείσει τη βραδιά, δεν ήταν δυνατόν να γίνει λόγω της βροχής. Το αποκριάτικο καρναβάλι της Αίγινας χαιρέτησε ο Δήμαρχος κύριος Δημήτρης Μούρτζης, ο Αντιπεριφερειάρχης κύριος Παναγιώτης Χατζηπέρος και ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ κύριος Γιάννης Ζορμπάς.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png