Ο αντιδήμαρχος κύριος Γιάννης Παπαδόπουλος μιλάει στο Aegina Portal για τον "μικρό βιολογικό".


Καθώς ή έννοια της βιολογικής επεξεργασίας λυμάτων μπαίνει στη ζωή μας, με την τοποθέτηση της μονάδας βιολογικής επεξεργασίας λυμάτων στο πάρκο δίπλα στην κεντρική ψαραγορά της Αίγινας, ζητήσαμε από τον αντιδήμαρχο κύριο Γιάννη Παπαδόπουλο να μας μιλήσει σχετικά με του λόγους, που οδήγησαν τη Δημοτική Αρχή στη λήψη αυτής της απόφασης, για τα οφέλη που αναμένονται από τη λειτουργία της, αλλά και τις πιθανές λύσεις που μπορεί να προσφέρουν παρόμοιες εγκαταστάσεις σε άλλες περιοχές του νησιού.

"Πήραμε την απόφαση να τοποθετήσουμε μία μικρή κινητή μονάδα βιολογικής επεξεργασία λυμάτων, στο χώρο που βρίσκεται ανάμεσα στην ψαραγορά και το δημοτικό κατάστημα. Η μονάδα αυτή θα επεξεργάζεται τόσο τα λύματα του δημοτικού καταστήματος και των κοινόχρηστων χώρων υγιεινής, των καφενείων της Δημαρχίας, όσο και της ψαραγοράς. Η λειτουργία μιας τέτοιας μονάδας είναι πολύ απλή, ουσιαστικά πρόκειται για τη μικρογραφία μίας μεγάλης μονάδας βιολογικού καθαρισμού. Όλα τα λύματα, τόσο της ιχθυαγοράς όσο και του δημοτικού καταστήματος θα πηγαίνουν σε ένα πολύ μεγάλο φρεάτιο μπροστά στο χώρο της στοάς της ψαραγοράς, από εκεί με μία αντλία θα διοχετεύονται στο container που θα τοποθετηθεί εκεί και μέσα στο οποίο θα γίνονται τα τρία στάδια επεξεργασίας."


Ο κύρος Παπαδόπουλος μας εξήγησε τα στάδια και τον τρόπο που γίνεται η επεξεργασία των λυμάτων και τα παράγωγα που προέρχονται με τη διαδικασία της επεξεργασίας: "Αυτό που βγαίνει από τη μονάδα βιολογικής επεξεργασίας είναι αυτό που λένε greywater. Είναι ένα νερό το οποίο είναι απολύτως ακίνδυνο και καθαρό". Επίσης σημείωσε ότι πρόκειται για μία λύση ανάγκης μέχρι να γίνει το μεγάλο έργο του βιολογικού καθαρισμού που έχει δρομολογηθεί στη θέση "Γελάδα" στην ανατολική πλευρά της Αίγινας.

Μεταξύ άλλων ο κύριος Παπαδόπουλος τόνισε ότι έχει γίνει πρόβλεψη και για την αισθητική του χώρου που θα τοποθετηθεί ο "μικρός βιολογικός" με κάποιες φυτεύσεις και την παρέμβαση του ζωγράφου Santantonio με τη δουλειά του οποίου έχουμε δει απλές δεξαμενές νερού να γίνονται έργα τέχνης. Ο κύριος Παπαδόπουλος δήλωσε αισιόδοξος για τα αποτελέσματα της λειτουργίας του "μικρού βιολογικού". Περισσότερα στο video που συνοδεύει αυτό το άρθρο.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png