Ενισχύονται οι προσπάθειες στην αποκομιδή των απορριμάτων και με οχήματα άλλων δήμων.

Την πολύ κακή εικόνα στη ροή της αποκομιδής των απορριμάτων, που άφησε πίσω της η περίοδος του Πάσχα, τόσο στην πόλη όσο και και στην περιφέρεια του νησιού, προσπαθούν να αντιστρέψουν στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου. Η τετραήμερη απεργία των πλοίων επέτεινε ακόμη περισσότερο τα προβλήματα, ενώ ιδιαίτερα σε κάποια σημεία του νησιού το πρόβλημα γιγαντώθηκε. Από το πρωί της Τετάρτης φάνηκε να υπάρχει μία μαζικότερη κινητοποίηση, με προτεραιότητα στα απορρίμματα που βρίσκονται στους κάδους, ενώ σε σημεία που συγκεντρώθηκαν πολύ μεγάλοι όγκοι απορριμάτων, κλαδεμάτων και άλλων υλικών χρησιμοποιήθηκε ακόμη και σκαπτικό μηχάνημα.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal



Σε κάποιες περιοχές οι δεκάδες μαύρες σακούλες με τα κλαδέματα και τα ξερόχορτα στην άκρη του δρόμου, δημιουργούν μία εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει. Σε κάποιες άλλες περιοχές κάτοικοι του νησιού δυσφορούν με τη συγκέντρωση των οικιακών απορριμάτων, ενώ εντύπωση προκαλεί για μία ακόμη φορά, ο ρυθμός με τον οποίο συγκεντρώνονται (σχηματίζοντας βουνό) συσκευασίες προϊόντων στο προαύλιο του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου, μία πραγματικά κακή πρακτική. Τις τελευταίες ημέρες φαίνεται να έχει απομακρυνθεί από τους δρόμους ένας μεγάλος αριθμός στρωμάτων που είχαν πεταχθεί εκεί κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα.

Συμπαράσταση στην προσπάθεια που γίνεται προσφέρουν άλλοι δήμοι, που έχουν στείλει οχήματα με τα οποία ενισχύεται ο δήμος της Αίγινας. Αύριο το πρωί αναμένεται ένα ακόμη όχημα από το δήμο του Παλαιού Φαλήρου.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png