Τοποθετήθηκαν βαρέλια κατά μήκος του χώρου που χρησιμεύει ως parking μπροστά από την πλαζ Β' Μαραθώνα. Δηλώσεις κ. Δημήτρη Μούρτζη.

Βαρέλια γεμισμένα με τσιμέντο και έναν πακτωμένο σιδερένιο πάσαλο, στο εσωτερικό του καθενός από αυτά, έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος του χώρου που χρησιμεύει ως parking στην περιοχή της πλαζ Β' Μαραθώνα. Επίσης, υπάρχει αναρτημένη ταμπέλα στην οποία αναγράφεται: "Ιδιωτικός χώρος". Το θέαμα από μόνο του ήταν ικανό για να δημιουργήσει ερωτηματικά στους διερχόμενους στην περιοχή για το τι ακριβώς συμβαίνει. Σε σχετική ερώτηση προς το δήμαρχο κύριο Δημήτρη Μούρτζη είπε ότι σύμφωνα με καταγγελία που υπάρχει το περιστατικό έγινε στις 3:30 σήμερα τα ξημερώματα, οπότε ένα αυτοκίνητο "τα εναπόθεσε στο κομμάτι που χρησιμοποιείται ως parking και για τους λουόμενους στη συγκεκριμένη πλαζ, αλλά ανακούφιζε, θα πω, και τις γύρω κατοικίες και ενοικιαζόμενα που είναι στην περιοχή" και συμπληρώνει:

"Ο συγκεκριμένος χώρος είχε αποδοθεί στο δήμο εν έτη 1970, επί δημαρχίας του αειμνήστου Χρήστου Σακκιώτη. Είχε δοθεί για το σκοπό αυτό που χρησιμοποιείτο, ένας από τους σκοπούς ήταν η δημιουργία parking για τους λουόμενους της περιοχής εκεί και για την ασφάλεια γενικά, και για την προστασία του εν λόγο χώρου που είχε γίνει πριν, ένας χώρος εναπόθεσης μπαζών και διαφόρων άλλων που δεν έπρεπε να γίνονται. Αυτός ήταν και ο λόγος που τον παραχώρησε στο δήμο. Τον είχε παραχωρήσει αρχικώς για 8 χρόνια, και μετά τα οχτώ χρόνια από δεν υπήρχε κάποια αίτηση ένθεν και εκείθεν για την απόδοση του χρησιδανείου,  αυτό κατέστη αορίστου διαστήματος, αορίστου χρόνου".

Ο κύριος Μούρτζης συνέχισε λέγοντας ότι: "Από πέρυσι είχε ξεκινήσει η διαδικασία κάποιων επιχειρηματιών και έχουν ενοχλήσει τις υπηρεσίες του δήμου για το τι θα γίνει με τον χώρο αυτό. Έχει σταλεί και ένα σχετικό εξώδικο στη νομική υπηρεσία του Δήμου. Έλεγε το εξώδικο, ότι αφού παρήλθαν τόσα χρόνια από τη χρήση της παραχώρησης, εμείς θέλουμε να το επιστρέψετε στον ιδιοκτήτη που το έχει παραχωρήσει. Αυτό δεν έγινε, και δεν έγινε για τους λόγους του ότι εμείς αυτό το κομμάτι, είναι ένα κομμάτι το οποίο εξυπηρετεί το σύνολο των λουομένων και όχι μόνο, που δεν απαγορεύει την πρόσβαση στον αιγιαλό.

Θεωρούμε εκ τον πραγμάτων ένα κομμάτι το οποίο δεν είναι οικοδομήσιμο, και δεν θα γίνει οικοδομήσιμο ποτέ, γιατί είναι πολύ μικρή η ακτίνα που υπάρχει μετά την παραλία". Ο κύριος Μούρτζης συνέδεσε αυτό το ζήτημα με τη δημοπράτηση της συγκεκριμένης παραλίας που θα γίνει 8 Ιουνίου. "Εμείς θα επιμείνουμε για την ελεύθερη χρήση αυτού του κομματιού" συμπλήρωσε. Είπε επίσης ότι επισκέφτηκε το συγκεκριμένο σημείο με τον Αστυνόμο της Αίγινας, υπάλληλο της Πολεοδομίας και υπάλληλο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.


Από τον κύριο Αία Αποσκίτη, λάβαμε την ακόλουθη επιστολή - απάντηση.

Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png