Απαγόρευση της στάθμευσης εντός του λιμένα για την καλοκαιρινή περίοδο. Από 17 Ιουνίου επιστρέφει η πεζοδρόμηση της παραλίας.

Δύο σημαντικές αλλαγές φέρνει η καλοκαιρινή περίοδος στην καθημερινότητα των κατοίκων του νησιού και βέβαια των παραθεριστών και των εκδρομέων. Η πρώτη αφορά σε μία σημερινή ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Αίγινας, σύμφωνα με την οποία: "Εν όψει της θερινής περιόδου, θα απαγορεύεται αυστηρά ή στάθμευση εντός του λιμένα της Αίγινας. Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλονται οι νόμιμες κυρώσεις. Παρακαλούμε για την κατανόησή σας".

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal



Η δεύτερη έρχεται από τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς επικαιροποιήθηκε μέχρι νεοτέρας το ωράριο πεζοδρόμησης της παραλίας που ίσχυε το προηγούμενο καλοκαίρι. Η πεζοδρόμηση της παραλίας θα ισχύει από τις 21:30 έως τις 00:30 καθημερινές και την Κυριακή από 22:30 έως 00:30. Ωστόσο είχε διαφανεί, σύμφωνα και με την πρόσφατη συνεδρίαση της ποιότητας ζωής, η πρόθεση της διοίκησης η παραλία να κλείνει μισή ώρα νωρίτερα, δηλαδή στις 21:00.

Η πρόταση αυτή προσέκρουσε στην έντονη αντίδραση του εκπροσώπου τον ΤΑΞΙ κυρίου Καβάσιλα, ο οποίος ζήτησε να εφαρμοστή "ωράριο Μούρτζη" όπως είπε χαρακτηριστικά, δηλαδή το παλιό 22:00-00:00. Ο κύριος Καβάσιλας ζήτησε μάλιστα να υπάρχει εξαίρεση για τα ταξί, ώστε να μπορούν να περνούν μέσα από την παραλία με μικρή ταχύτητα, όπως συμβαίνει με τις ιππήλατες άμαξες, πρόταση με την οποία συμφώνησε και η κυρία Καίτη Σαλπέα.

Ο κύριος Γιώργος Σκαλτιώτης, μιλώντας ως δημοτικός σύμβουλος, είπε ότι πρέπει να προηγηθεί συζήτηση με τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να υπάρχει μία τέτοια αλλαγή στο ωράριο λειτουργίας. Τελικά ψηφίστηκε η επικαιροποίηση της περσινής απόφασης που ήταν 21:30 έως τις 00:30 για τις καθημερινές και 22:30 έως 00:30.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png