Κούλουμα στον Προφήτη Ηλία στο Βαθύ.


Για ένατη χρονιά φέτος ο Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βαθέος διοργάνωσε στην εκκλησία του προφήτη Ηλία και τον ομώνυμο λόφο που υπάρχει εκεί την παραδοσιακή γιορτή της Καθαρής Δευτέρας, τα Κούλουμα. Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Συλλόγου έχουν δημιουργήσει ένα πραγματικά παραδοσιακό γλέντι, με σαρακοστιανές νοστιμιές και πολύ καλή ζωντανή μουσική. Εξαιρετικοί οικοδεσπότες οι ίδιοι, καλωσόριζαν τον κόσμο που γινόταν όλο και περισσότερος καθώς περνούσε η ώρα.


Η θέα από τον προφήτη Ηλία είναι εντυπωσιακή, ο λόφος είναι καταπράσινος καθώς τουλάχιστον ημερολογιακά η άνοιξη έχει μπει και οι γονείς με τα παιδιά τους βρήκαν την ευκαιρία να πετάξουν τον χαρταετό, συνεπικουρούμενοι και από την ένταση του ανέμου που ήταν ικανοποιητική. Λίγο πριν ξεκινήσει το γλέντι, συνοδεία ζωντανής μουσικής το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου καλωσόρισε κατοίκους του νησιού και επισκέπτες που βρέθηκαν σήμερα στον Προφήτη Ηλία και τον ενημέρωσαν για τις δράσεις του Συλλόγου. Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Δήμαρχος της Αίγινας κύριος Παναγιώτης Κουκούλης. Λίγο αργότερα το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου χόρεψε παραδοσιακούς χορούς και στη συνέχεια η ομολογουμένως πολύ καλή ορχήστρα διασκέδασε το κοινό με λαϊκό μουσικό πρόγραμμα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος της Αίγινας κύριος Παναγιώτης Κουκούλης, οι αντιδήμαρχοι κύριος Νικόλαος Πτερούδης, Γιάννης Παπαδόπουλος και Γιάννης Πούντος, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Βαθέος κύριος Δημήτρης Κασιμάκης, η Νομαρχιακή Σύμβουλος κυρία Δήμητρα Στάθη, ο πρώην δήμαρχος Αίγινας, δημοτικός σύμβουλος κύριος Δημήτρης Μούρτζης, ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Θεοδόσης Σακκιώτης, ο αντιπρόεδρος της Επαγγελματικής Ένωσης Σουβάλας κύριος Χριστόφορος Χριστοφόρου και πλήθος κόσμου που επέλεξε τον προφήτη Ηλία στο Βαθύ για να γιορτάσει τα Κούλουμα. Και του χρόνου!




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png