Αποφασίστηκε αλλά δεν εφαρμόστηκε η ελεγχόμενη στάθμευση με χρήση κάρτας. Θετικά τα στοιχεία από την εφαρμογή της στο Κεντρικό Λιμάνι της Αίγινας.

Η ελεγχόμενη στάθμευση με τη χρήση κάρτας, είχε συζητηθεί και αποφασιστεί, στο πλαίσιο της επανεκκίνησης των μέτρων της ελεγχόμενης στάθμευσης κατά την περσινή καλοκαιρινή περίοδο. Δυστυχώς τα όσα συνέβησαν τότε στην ελληνική οικονομία απομάκρυναν την εφαρμογή του μέτρου, παρά το γεγονός ότι για την πώληση καρτών είχαν ειδοποιηθεί αρκετοί καταστηματάρχες σε διάφορα σημεία του νησιού. Το μοναδικό σημείο που συνεχίζει να εφαρμόζει την ελεγχόμενη στάθμευση με κάρτα είναι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, στις θέσεις που έχουν δημιουργηθεί για αυτό το σκοπό στο Κεντρικό Λιμάνι της Αίγινας.
Τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά για τη χρήση της, αν και τα σημεία πώλησης είναι μόλις ένα με δύο περίπτερα. Ο ρυθμός πώλησης των καρτών ακολουθεί την αύξηση ή την μείωση της κίνησης ανάλογα με την εποχή, ενώ συνολικά οι κάρτες που διαθέτει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο γι' αυτό το λόγο είναι περίπου 11.000 κάρτες το χρόνο.

Σχετική ερώτηση είχε υποβάλλει ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Φίλιππος Τζίτζης, σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και ελεγχόμενη στάθμευση επαναφέρονται τακτικά ως ζητήματα, λόγω της αναγκαιότητας τους, ειδικά σε περιόδους υψηλής επισκεψιμότητας.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png