"Έπεσε" το αστικό δίκτυο του ΟΤΕ στην Πέρδικα, λόγω ζημιάς που προκλήθηκε από εργασίες στο οδόστρωμα, στην περιοχή της Αιγινήτισσας.

Χωρίς σταθερό τηλέφωνο και internet έχουν μείνει οι κάτοικοι και οι παραθεριστές στην Πέρδικα από χθες το απόγευμα, λόγω μίας μεγάλης ζημιάς που προκλήθηκε στο δίκτυο του ΟΤΕ, όταν συνεργείο τοποθετούσε στην άκρη του οδοστρώματος μεταλλικούς πασσάλους, πάνω στους οποίους θα στηρίζονταν προστατευτικές μπάρες για τα οχήματα. Η ζημιά που προκλήθηκε στο δίκτυο του ΟΤΕ αφορά σε δύο καλώδια. Το πρώτο είναι οπτική ίνα, μέσω της οποίας γίνεται η διασύνδεση των κέντρων και η δεύτερη καλώδια χαλκού. Η επιδιόρθωση της πρώτης βλάβης είναι μία αρκετά εξειδικευμένη διαδικασία. Για το σκοπό αυτό ήρθε στην Αίγινα σήμερα το πρωί συνεργείο από την υπηρεσία οπτικών ινών του ΟΤΕ.

Η αποκατάσταση της οπτικής ίνας απαιτεί ειδικές συσκευές και λεπτούς χειρισμούς. Πιθανότατα, όπως μας είπαν οι τεχνικοί του ΟΤΕ αυτό το καλώδια να αποκατασταθεί μέσα στις επόμενες 2-3 ώρες. Ωστόσο παραμένει το πρόβλημα με την αποκατάσταση της ζημίας στα χάλκινα καλώδια η οποία θα ξεκινήσει στη συνέχεια και ενδέχεται να έχει ολοκληρωθεί αύριο. Αυτό πάντως παραμένει μία εκτίμηση. Μετά από εεπικοινωνία με τον διευθυντή του ΟΤΕ στην Αίγινα έγινε γνωστό ότι από χθες το απόγευμα έχουν μείνει χωρίς σταθερό τηλέφωνο και internet οι ακόλουθες περιοχές: Όλες οι περιοχές μετά την Αγία Βαρβάρα στον Μαραθώνα, Αιγινήτισσα, Πέρδικα, Τσίκιδες, Παχειά Ραχη, Κλειδί και Σφεντούρι. Οι τεχνικοί δίνουν μάχη με το χρόνο για την ταχύτερη αποκατάσταση της ζημιάς.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png