Πρόταση για τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης για ΑΜΕΑ στην περιοχή της "Παναγίτσας".

Την πρόταση για τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης για ΑΜΕΑ στην περιοχή της "Παναγίτσας", υπέβαλε στο δημοτικό συμβούλιο ο κύριος Φίλιππος Τζίτζης. "Προτείνω στη διοίκηση και το Λιμενικό Ταμείο να φτιαχτούν κάποιες θέσεις ΑΜΕΑ στην "Παναγίτσα". Υπάρχει πολύ σοβαρό θέμα, πρακτικό και ουσιαστικό, επειδή είμαστε σε τουριστική σεζόν", είπε ο κύριος Τζίτζης, ο οποίος εξήγησε ότι οι θέσεις στάθμευσης για ΑΜΕΑ που υπάρχουν στην περιοχή της εξόδου του κεντρικού λιμένα της Αίγινας, αν και εξυπηρετούν κατοίκους και παραθεριστές του νησιού, δεν μπορούν να βοηθήσουν όσους θέλουν να κινηθούν από την αντίθετη πλευρά, δηλαδή την περιοχή της "Παναγίτσας".

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal



"Σαφώς, είναι πολύ καλή παρατήρηση. Θα μπορούσε να είναι ένα ελεύθερο σημείο στην "Παναγίτσα" να το εξετάσουμε. Όσο αφορά το Λιμενικό Ταμείο αν είναι χώρος ευθύνης του να δούμε που μπορούμε να οριοθετήσουμε κάποιες θέσεις" είπε ο κύριος Γιώργος Σκαλτσιώτης, ο οποίος συμπλήρωσε επίσης, ότι και οι θέσεις που βρίσκονται στο λιμάνι θα πρέπει να μεταφερθούν πιο κοντά, δηλαδή προς τα εκδοτήρια.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μία πρόταση που φαίνεται να υιοθετείται και καλό θα ήταν να υλοποιηθεί σύντομα, καθώς τα άτομα με κινητικά προβλήματα αποκόπτονται από την είσοδό τους στην παραλία και κεντρικά σημεία της αγοράς ή του κέντρου, ακριβώς γιατί δεν υπάρχουν τέτοιες θέσεις σε αυτό το σημείο. Τέλος, είναι αναγκαίο οι οδηγοί να αφήνουν ανοιχτές τις εισόδους στις όποιες ράμπες υπάρχουν στους πεζόδρομους προκειμένου να διευκολύνεται η διέλευση των ατόμων με κινητικά προβλήματα και των συνοδών τους.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png