Ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης συμμετείχε σε εκδήλωση της ομάδας DiEM25 Αίγινας. Δηλώσεις στο Aegina Portal.

Στην πρώτη του δημόσια πολιτική εκδήλωση στην Αίγινα, συμμετείχε σήμερα το απόγευμα ο πρώην υπουργός οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης. Ήταν μία εκδήλωση της πανευρωπαϊκής πολιτικής κίνησης DiEM25 (Democracy in Europe Movement 2025) που διοργανώθηκε από την ομάδα της Αίγινας και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα "Σοφία Μηλιώτη" του Γενικού Λυκείου Αίγινας. Προσκεκλημένη ήταν η κυρία Βανέσσα Καββαδά, επιστημονική σύμβουλος αξιοποίησης κοινοτικών προγραμμάτων, και το θέμα της ομιλίας της: "Ευρωσκεπτικισμός με πρόσημο". Επίσης, ο κύριος Αλέξανδρος Παγουλάτος, οικονομικός αναλυτής, μαθηματικός. Η ομιλία του είχε θέμα: "Ευρωσκεπτικισμός και διεθνείς χρηματοοικονομικές εξελίξεις". Τη συζήτηση συντόνισε ο κύριος Wayne Hall.

Ο κύριος Βαρουβάκης έφτασε στο Γενικό Λύκειο Αίγινας κατά τη διάρκεια της δεύτερης ομιλίας, ζήτησε μάλιστα συγγνώμη από την κυρία Καββαδά που δεν κατάφερε να παρακολουθήσει την ομιλία της, καθώς όπως είπε από λάθος πήγε αρχικά στο 1ο Γυμνάσιο. Παρακολούθησε με προσοχή την παρουσίαση του κυρίου Παγουλάτου και τοποθετήθηκε αρκετές φορές σε διάφορα θέματα. Μετά το τέλος των δύο ομιλιών, ο κύριος Βαρουφάκης συνομίλησε με το κοινό για περίπου δεκαπέντε λεπτά, απάντησε σε ερωτήσεις για την DiEM25 και άλλα θέματα. Μάλιστα πρότεινε και μία ακόμη πολιτική εκδήλωση της DiEM25 στην Αίγινα στις 11 Αυγούστου με στελέχη του DiEM25 που θα έρθουν από όλη την Ευρώπη.

Σε δηλώσεις του στο Aegina Portal, μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο κύριος Γιάνης Βαρουφάκης είπε: "To DiEM25 το κίνημα για τον εκδημοκρατισμό της Ευρώπης, είναι ένα κίνημα το οποίο βασίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην αυτοοργάνωση. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε χιλιάδες οργανώσεις στη Γερμανία, στη Φιλανδία, στην Πορτογαλία, παντού. Προφανώς, όταν μία τέτοια οργάνωση δημιουργείται αυθόρμητα σε έναν χώρο σαν την Αίγινα, που είναι ο χώρος μου, που είναι το νησί μου, δεν μπορούσα παρά να είμαι εδώ. Αυτή είναι μία από τις πάρα πολλές τέτοιες συναντήσεις που θα γίνουν, όχι μόνο στην Αίγινα, κι αλλού και ήταν ιδιαίτερα συγκινητική η συγκυρία, που βρέθηκα σε αυτόν τον χώρο, στο 1ο Λύκειο Αίγινας. 11 Αυγούστου θα ξαναβρεθούμε με στελέχη του DiEM που θα έρθουν από όλη την Ευρώπη, θα παρουσιάσουμε στους συντρόφους μας του DiEM Αίγινας τα σχέδιά μας πανευρωπαϊκά κι εκείνοι τα σχέδιά τους για την Αίγινα".

Οι δύο εισηγήσεις, οι παρεμβάσεις του κυρίου Γιάνη Βαρουφάκη και τέλος η συζήτηση που είχε με το κοινό της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν σύντομα.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png