Για δύο ημέρες παρουσίασαν τα έργα τους στο Λαογραφικό Μουσείο, δύο εικαστικοί που αγαπούν με πάθος την Αίγινα και έχουν επιλέξει να μένουν εδώ μόνιμα τα τελευταία χρόνια. Αυτός ήταν και ο λόγος που τους οδήγησε στην απόφαση να παρουσιάσουν τα έργα τους στο ευρύ κοινό. Έργα που χαρακτηρίζονται και αναδεικνύουν την αγάπη τους για την Αίγινα και ότι αποπνέει η ιστορία της, ο πολιτισμός της, τα λαογραφικά της στοιχεία. Η Κατερίνας Βεϊνόγλου έχει παρουσιάσει και παλαιότερα έργα της στο Λαογραφικό, σε Φεστιβάλ Φιστικιού τρία χρόνια πριν. Η δουλειά που παρουσίασε χαρακτηρίστηκε από μία τρισδιάστατη τεχνοτροπία με έντονη την αίσθηση της υφής. Οι ματιέρες στα τελάρα της ήταν φτιαγμένες από φύλλα χρυσού, θέλοντας να αναδείξει με αυτόν τον τρόπο τις παραδοσιακές πόρτες που παρουσίασε και τις αισθητικές αξίες που τις συνόδευαν.
Η ίδια χαρακτηρίζει την τεχνοτροπία της ως mix media και αναφέρεται στο χρόνο και τη δουλειά που απαιτεί η ολοκλήρωση ενός έργου. Τα έργα ξεκινούν με σκιτσάρισμα, αλλά και φωτογράφιση, ώστε να υπάρχει το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια στο εργαστήριο.
Ο William Rohe μιλά κι αυτός με πάθος για τη σχέση του για την Αίγινα, για αυτά που τον κρατούν εδώ ή τον κάνουν να επιστρέφει. Ζωγραφίζει τα τελευταία δεκαοχτώ χρόνια. Πριν ήταν αρχιτέκτονας και είχε δουλέψει στην Αμερική, στην Ελλάδα αλλά και σε πολλές ακόμη χώρες του κόσμου σε διάφορα projects. Το έργο του χαρακτηρίζεται από διάφορες τεχνοτροπίες με λάδια, ακρυλικά, παστέλ, τεχνικές μοντάζ και άλλα. Αποτυπώνει στοιχεία της φύσης που του προκαλούν το ενδιαφέρον και ανάμεσα σε αυτά είναι ο Αρχαίος Ελαιώνας, η Παλιαχώρα και οι εκκλησίες της. Συχνά η αρχιτεκτονική του ματιά εμφανίζεται στο τρόπο που συνθέτει τα θέματά του, όταν αποτυπώνει στον καμβά του μέρη από το κέντρο της Αίγινας, το λιμάνι και αλλού. Αυτό που κάνει τον γεμίζει χαρά, λέει με έμφαση.