Σε κατάσταση κινδύνου Πολύ Υψηλή - Επιπέδου 4, την Πέμπτη η Αίγινα για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι αύριο Πέμπτη οι κάτοικοι και οι παραθεριστές του νησιού, καθώς σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, που εκδίδει καθημερινά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας η πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι επιπέδου 4 και θεωρείται πολύ υψηλή.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal


Σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

Δεν καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά σε  υπαίθριους χώρους κατά τους θερινούς μήνες.
Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα το καλοκαίρι.
Αποφεύγουμε τις εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (π.χ. οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).
Δεν πετάμε αναμμένα τσιγάρα και δεν αφήνουμε σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
Σεβόμαστε τις απαγορεύσεις πρόσβασης στα δάση σε περιόδους υψηλού κινδύνου.
Κατά την Αντιπυρική Περίοδο απαγορεύεται, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας, η οποιαδήποτε χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο.

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με τις απαγορεύσεις που ισχύουν για αυτές τις συνθήκες από τη σχετική απόφαση  της Αντιπεριφέρειας Νήσων τα σημεία όπου απαγορεύεται η πρόσβαση είναι:  Όλο το Β.Α. τμήμα του νησιού από Κουρέντι – Μύλοι - Τσιδράρι,  Δάσος περιοχής Αγίων,  Δάσος περιοχής Αγ. Παντελεήμονα Μεσαγρού,  Δάσος περιοχής Αφαίας,  Δάσος περιοχής Αγ. Μαρίνας, δασικοί δρόμοι Λαφρί – Μεσαγρός – Κάβος,  Δάσος περιοχής Κύλινδρα, από Λαζαρήδες προς Αγ. Μαρίνα, Γιαννάκηδες,  από Γιαννάκηδες προς Άγιο Παντελεήμονα και Άλωνες,  από Σουβάλα προς Αγ. Μαρίνα,  από Ανιτσαίο προς Πόρτες και προς Αγ. Μαρίνα,  από Αγιούς προς Μεσαγρό.  Επίσης, οι δασικοί δρόμοι Μεσαγρού – Αγίας Μαρίνας (περιοχή Αγ. Νικολάου), η  Παλαιά Χώρα.  Η Ιερά Μονή Αγίου Μηνά και της Χρυσολεόντισσας, σημεία τα οποία επισκέπτονται πολλοί τουρίστες προσκυνητές.  Στο νησί Μονή, προτείνεται η απαγόρευση πρόσβασης μετά τη δύση του ηλίου και η παραμονή σε αυτό.

Τηλ. Πυροσβεστικής Υπηρεσίας: 22970 22171 και 22970 29199 (αναγγελία πυρκαγιών).