Σύσκεψη για το έργο του Δημοτικού Σταδίου Αίγινας και τις επιπτώσεις κατά την περίοδο κατασκευής του στο ποδόσφαιρο και τον στίβο.

Όπως όλα δείχνουν και σύμφωνα με τις δηλώσεις που έχουν γίνει κατά διαστήματα από τον δήμαρχο Αίγινας κύριο Δημήτρη Μούρτζη και από τον πρόεδρο του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού κύριο Σταμάτη Μαρμαρινό, το έργο του Δημοτικού Σταδίου Αίγινας, που αφορά στην αντικατάσταση του χλοοτάπητα και την κατασκευή ταρτάν για το στίβο, αναμένεται να ξεκινήσει κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, χωρίς ακόμη να έχει παρουσιαστεί κάποιο χρονοδιάγραμμα εργασιών, καθώς ο γόνιμος και χωρίς ενστάσεις διαγωνισμός αναμένεται από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, είχε ως στόχο να βρεθούν λύσεις για τις ποδοσφαιρικές ομάδες (ανδρών και υποδομών) της Α.Ε. Σαρωνικός και του στίβου OAKA. Οι εκπρόσωποι του Δ.Σ. του OAKA προτάσσουν την ανάγκη το έργο να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν. Από την άλλη οι εκπρόσωποι του Δ.Σ. της Α.Ε. Σαρωνικός παραθέτουν τα προβλήματα που θα προκύψουν, αν οι εργασίες ξεκινήσουν εν μέσω αγωνιστικών υποχρεώσεων (η προετοιμασία ξεκινά 18 Αυγούστου και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις τον Σεπτέμβριο). Μάλιστα, όπως διεμήνυσαν οι εκπρόσωποι του Δ.Σ. της Α.Ε. Σαρωνικός, αυτά τα προβλήματα θα οδηγήσουν στο να σταματήσει η λειτουργία των αγωνιστικών ομάδων και των τμημάτων υποδομών. Σε αυτή την περίπτωση η ομάδα καταστρέφεται οικονομικά και αναγκαστικά κλείνει. Να σημειώσουμε ότι ο ετήσιος προϋπολογισμός της ομάδας είναι 60.000 ευρώ.

Τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η Α.Ε. Σαρωνικός είναι σύνθετα, καθώς βάσει του κανονισμού της Ε.Π.Σ. Πειραιά που συμμετέχει, η συμμετοχή της ανδρικής αγωνιστικής ομάδας προϋποθέτει και τη συμμετοχή ενός τμήματος υποδομών (παιδικού ή εφηβικού). Αυτό προϋποθέτει τη λειτουργία των τμημάτων υποδομών, δυναμικότητας δεκάδων αθλητών. Χωρίς γήπεδο αυτά δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Σε αυτά έρχονται να προστεθούν τα οικονομικά προβλήματα από τις συνεχείς ακτοπλοϊκές και οδικές μετακινήσεις στα γήπεδα του Πειραιά, τα μειωμένα ακτοπλοϊκά δρομολόγια κατά τη χειμερινή περίοδο, τη διαμονή σε ξενοδοχείο, την οικονομική ενίσχυση από τους τοπικούς χορηγούς και πολλά ακόμη.

Ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης περιέγραψε τα δεδομένα που αφορούν το έργο και τις διαδικασίες που πρέπει, από τον νόμο, να ακολουθηθούν. Εξήγησε ωστόσο ότι πρέπει να υπάρξει συνάντηση με τον ανάδοχο του έργου, μετά την υπογραφή του με την Περιφέρεια, προκειμένου να καταγραφεί μία εκτίμηση και από τον ίδιο για το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου, ενώ άκουσε προσεκτικά τις προτάσεις από όλες τις πλευρές.

Ο πρόεδρος του ΔΑΟΑ κύριος Σταμάτης Μαρμαρινός παρέθεσε τη λύση, ως προσωρινού, του γηπέδου που βρίσκεται στην Κυψέλη δίπλα στην παιδική χαρά της περιοχής. Πρότεινε την τοποθέτηση του παλιού χλοοτάπητα και τη λειτουργία ως αποδυτηρίων, τους βοηθητικούς χώρους που έχουν παραχωρηθεί στο Σώμα Ελλήνων Οδηγών.

Στη χθεσινή σύσκεψη αποφασίστηκε η δημιουργία μίας επιτροπής, που θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα αναλάβει να βρίσκεται σε επαφή με την Περιφέρεια.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png