Το δρώμενο της αναπαράστασης του μύθου, για τον ερχομό της Αφαίας Δίκτυννας στην Αίγινα.

Το δρώμενο διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2010 και έχει ως σκοπό να αναπαραστήσει ένα μύθο, σύμφωνα με τον οποίο μια πανέμορφη κοπέλα η Δίκτυννα Αφαία, μπλέκεται στα δίκτυα των ψαράδων. Έντρομη βγαίνει στην παραλία και κατευθύνεται προς το λόφο που βρίσκεται ο ναός της Αφαίας. Αυτό το γεγονός αποφάσισαν να αναπαραστούν κάθε χρόνο, την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, οι κάτοικοι της περιοχής. Πρόκειται για δύσκολο εγχείρημα καθώς εξελίσσεται σε δύο περιοχές: στην θάλασσα και την παραλία της Αγίας Μαρίνας και στη συνέχεια στο εξωτερικό μέρος του Ναού της Αφαίας.

Φέτος το δρώμενο διοργάνωσε ο τοπικός σύλλογος "Οινόη". Την εκδήλωση παρακολούθησαν κάτοικοι και παραθεριστές της ευρύτερης περιοχής, αρχικά στην πλαζ της Αγίας Μαρίνας και στη συνέχεια στον εξωτερικό χώρο του λόφου του ναού της Αφαίας. Όσοι έτυχε να το βλέπουν για πρώτη φορά, έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το μύθο και τον τρόπο που αυτός εξελίσσεται.

Συμμετείχαν οι: Λασκαρίνα Τζίτζη, Κική Λάκκου, Μάρω Τζίτζη, Καλλιόπη Νάτση, Γεωργία Ντεμιρλλάρη. Μετά το τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε παραδοσιακό κέρασμα, προσφορά του συλλόγου. Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι δημοτικοί σύμβουλο κύριος Γιώργος Τσατήρης, Καίτη Σαλπέα, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσαγρού κύριος Μανώλης Λεούσης και πλήθος κόσμου.