Χωροταξικές αλλαγές στην παραλία.


Στην αναβάθμιση της παραλίας της Αίγινας, με την απόδοση περισσότερου χώρου στους πεζούς και την απομάκρυνση αυτοκινήτων και μηχανών από την παραδοσιακή μετόπη του νησιού, στοχεύει ο Δήμος με την εφαρμογή μιας σειράς αλλαγών μη μόνιμου χαρακτήρα και την ορθολογική διαχείριση των ελεύθερων χώρων της περιοχής. Τις δύο τελευταίες δεκαετίες η παραλία της Αίγινας άλλαξε πρόσωπο, καθώς η χρήση της επαγγελματικής στέγης των καταστημάτων της άλλαξε επίσης. Καινούργιες καφετέριες, τράπεζες και άλλες επιχειρήσεις που συγκεντρώνουν πολύ κόσμο καθημερινά, άλλαξαν μαζικά τη φυσιογνωμία της παραλίας. Παράλληλα η αύξηση του αριθμού των τροχοφόρων, δημιούργησε μία χωρίς προηγούμενο πραγματικότητα, που τα τελευταία χρόνια κάνει όλο και πιο δυσχερή τη θέση των πεζών και άλλαξε αρνητικά την ποιότητα ζωής. Η ευκολία που προσφέρει η γρήγορη μετακίνηση με ένα μηχανάκι ή ένα αυτοκίνητο, ακόμη και το άναρχο ή ανορθόδοξο παρκάρισμα του, επιφέρει πολλαπλάσιο αρνητικό αποτέλεσμα στην ποιότητα ζωής των υπολοίπων.

Βιωματικά αυτό είναι πλέον κατανοητό από όλους. Το σχέδιο που επιχειρεί να εφαρμόσει ο Δήμος της Αίγινας αποτελεί έναν πιλοτικό προθάλαμο της μελέτης του ΕΟΤ για την ανάπλαση της παραλίας, που ωστόσο δεν έχει ούτε δεσμευτικό, αλλά και ούτε μόνιμο χαρακτήρα, τα πάντα όπως φαίνεται θα κριθούν εκ του αποτελέσματος. .


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png