Σπασμένα παιχνίδια και συνθήματα με βωμολοχίες στους τοίχους της αυλής του 1ου Νηπιαγωγείου Αίγινας.

Την αγανάκτηση της υπεύθυνης νηπιαγωγού Χρυσούλας Μοσχονά και της προέδρου της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κυρίας Καίτης Σαλπέα, έχουν προκαλέσει οι βανδαλισμοί που γίνονται από εξωσχολικούς στο νηπιαγωγείο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας. Η κυρία Μοσχονά εξηγεί ότι το νηπιαγωγείο αντιμετωπίζει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα από αυτές τις φθορές που προκαλούνται στα παιχνίδια, αλλά και τα συνθήματα με τις βωμολοχίες στους τοίχους.

Τα συνθήματα καλύπτονται με παιδικές ζωγραφιές που ζωγραφίζουν οι εκπαιδευτικοί. Οι φθορές όμως στα παιχνίδια όμως δεν μπορούν να επισκευαστούν. Η κυρία Μοσχονά καταγγέλλει ότι χθες το βράδυ άγνωστοι ζωγράφισαν πάνω στα παιχνίδια κάνοντάς τα να φαίνονται τρομακτικά και πέταξαν ή πήραν διάφορα εξαρτήματά τους. Ένα από αυτά βρέθηκε πάνω στην κεραμοσκεπή.

Από την πλευρά η πρόεδρος της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κυρία Καίτη Σαλπέα διαμηνύει ότι στους χώρους θα τοποθετηθούν κάμερες, καθώς δύο μήνες πριν και το προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου είχαν συμβεί παρόμοια περιστατικά.

Λόγω της κρίσης και της μείωσης των πόρων, μοιάζει αδύνατον ή πολύ δύσκολο να αντικατασταθούν τα κατεστραμμένα παιχνίδια.