Συνάντηση γονέων από τις περιοχές Πόρτες και Κύλινδρα για το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στο δημοτικό και το γυμνάσιο του Μεσαγρού.

Συνάντηση με γονείς από τις περιοχές Πόρτες και Κύλινδρα είχε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, σχετικά με πρόβλημα που έχει ανακύψει στη μεταφορά των μαθητών προς το δημοτικό και το γυμνάσιο της περιοχής του Μεσαγρού. Όπως εξήγησε ο κύριος Μούρτζης το πρόβλημα υφίσταται διότι το ΚΤΕΛ της Αίγινας δεν έχει συνάψει προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια γι' αυτή την περιοχή. Προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα παιδιά, ο δήμος της Αίγινας ανέλαβε, λίγο καιρό πριν, να τα μεταφέρει με το μικρό πούλμαν που διαθέτει.

Δυστυχώς η μεταφορά διεκόπη τις τελευταίες δέκα ημέρες, καθώς ο δήμος δεν είχε οδηγό να διαθέσει. Ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης δεσμεύθηκε ότι από τη Δευτέρα ένας οδηγός, υπάλληλος του δήμου, που βρίσκεται σε άδεια αυτή την περίοδο, θα εκτελέσει το έργο της μεταφοράς των μαθητών. Η σημερινή ήταν η δεύτερη συνάντηση γονέων της περιοχής με τον κύριο Μούρτζη.

"Θέλω να τονίσω ιδιαιτέρως την έλλειψη κοινωνικής πολιτικής που υπάρχει, γενικά στην περιφέρεια, στους δήμους, διότι τους δήμους τους έχουν φτάσει σε ένα οριακό σημείο λειτουργίας. Ειλικρινά το λέω, είμαι από τους δημάρχους που φωνάζουν και μάλιστα χθες είχαμε επιτροπή στην ΠΕΔΑ και ένας από τους λόγους που είχα πάει ήταν αυτός, να τονίσω ιδιαιτέρως αυτές τις περιοχές σαν τη δική μας, τους νησιώτικους χώρους που τους έχουν απαξιώσει, που δεν υπάρχουν σε κανέναν κεντρικό σχεδιασμό του κράτους. Επιτέλους, πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα και να δώσουν λύσεις σε δήμους που δεν έχουν στελέχωση, που δεν έχουν οικονομικά. Πραγματικά η οικονομία είναι σε εξαθλίωση, οι ΚΑΠ έχουν τελείως καταργηθεί", δήλωσε ανάμεσα σε άλλα ο δήμαρχος κύριος Δημήτρης Μούρτζης.

Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η δημοτική σύμβουλος κυρία Καίτη Σαλπέα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png