Το γυμνάσιο Μεσαγρού τίμησε τους κυρίους Κώστα Σταμάτη και Σπύρο Γαλάρη για την προσφορά τους.

Τους κυρίους Σπύρο Γαλάρη, γλύπτη - λαογράφο και Κώστα Σταμάτη, απόστρατο Υποναύαρχο του Λ.Σ. συγγραφέα - ιστορικό, τίμησε για την προσφορά τους το γυμνάσιο Μεσαγρού. Πρόκειται για την υλοποίηση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από αίτημα της σχολικής κοινότητας του γυμνασίου, για την ονοματοδοσία δύο αιθουσών του σχολικού συγκροτήματος. Η σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του γυμνασίου.

Την εκδήλωση προλόγισε η διευθύντρια κυρία Μανούσου Ειρήνη η οποία τόνισε ότι τα δύο τιμώμενα πρόσωπα με την προσφορά τους βοήθησαν στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, στη διατήρηση της τοπικής παράδοσης και στον εξοπλισμό της σχολικής δανειστικής βιβλιοθήκης.

Ο κύριος Σπύρος Γαλάρης έχει προσφέρει σημαντικότατο έργο στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομίας και ειδικά των τοπικών παραδόσεων και της λαογραφίας. Ο κύριος Κώστας Σταμάτης είχε δωρήσει το 2015 στη δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου περίπου 2.000 τίτλους βιβλίων, τα οποία τοποθετήθηκαν στην νέα αίθουσα η οποία έγινε με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την πώληση του βιβλίου "Η Ντοπιολαλιά του Μεσαγρού", το οποίο συντάχθηκε από την Πολιτιστική Ομάδα του σχολείου των ετών 2012-14, υπό την καθοδήγηση της τότε διευθύντριας κυρίας Αναστασίας Μπέση. Η συνδρομή του κυρίου Σπύρου Γαλάρη σε αυτή την έκδοση είχε χαρακτηριστεί ως "πολύτιμη", γεγονός που δείχνει ότι η σχολική κοινότητα του Μεσαγρού έχει καταφέρει να αξιοποιεί όσους επιθυμούν να βοηθήσουν, μία πρακτική που μέχρι τώρα έχει αποδώσει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Δείτε φωτογραφιές από την εκδήλωση εδώ.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τον χαιρετισμό από τον Δήμαρχο Αίγινας κύριο Δημήτρη Μούρτζη, τον πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας κύριο Νίκο Οικονόμου και τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μεσαγρού κύριο Μανώλη Λεούση. Ακολούθως, η εκπαιδευτικός κυρία Αννίτα Λεούση προλόγισε τον κύριο Κώστα Σταμάτη με το βιογραφικό του και η κυρία Αναστασία Μπέση τον κύριο Σπύρο Γαλάρη.
Η τελετή συνεχίστηκε με τις ομιλίες των δυο τιμώμενων προσώπων και τα αποκαλυπτήρια ενός ανάγλυφου έργου που δώρησε στο σχολείο ο κύριος Γαλάρης. Τα αποκαλυπτήρια του έργου έκανε ο πατέρας Σάββας Ζέρβας.

Τιμητική πλακέτα στους κυρίους Σταμάτη και Γαλάρη απένειμε ο δήμαρχος κύριος Δημήτρης Μούρτζης, ενώ στην προσφορά και τον "πλούτο της ψυχής" των δύο ανδρών αναφέρθηκε στην ομιλία της η συνταξιούχος εκπαιδευτικός και συγγραφέας κυρία Βάσω Χαμαλέλη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης και ένα κέρασμα για το κοινό που συμμετείχε στην τελετή.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png